Fyllamat-appen har kommet

Heller kebab enn brent pizza.

NATTMAT: Nå blir det lettere å finne nærmeste Kebabsjappe, midt på natten.  

Foto: Lars Myhren Holand
NATTMAT: Nå blir det lettere å finne nærmeste Kebabsjappe, midt på natten. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Myndighetene har sett seg lei på at folk slenger en pizza i ovnen, for så å legge seg til å sove, og dermed setter fyr på eget hjem.

Hver tiende dødsbrann starter på komfyren fordi folk glemmer eller sovner fra matlagingen, skriver Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

For å øke oppmerksomheten om hvor farlig det er å lage mat på komfyren når man er trøtt eller full, lanserer DSB Nattmat-app i Norges 20 største byer.

Med Nattmat-appen kan brukeren finne nærmeste nattåpne spisested i 20 av landets største byer.

- For brukeren er Nattmat-app et nyttig verktøy for å finne nærmeste nattåpne spisested. For DSB er den en kanal for å nå frem med et viktig budskap til unge voksne. Ikke bruk komfyren når du er trøtt eller full, sier avdelingsdirektør Torbjørn Hoffstad i DSB.

Direktoratet mener at berusede personer har svekket dømmekraft og oppmerksomhet, og samtidig lett for å sovne fra komfyren.

- I en slik tilstand bør man ikke lage mat på komfyren. Da er det tryggere å spise på vei hjem eller lage seg noe enkelt hjemme uten å bruke komfyren, sier Hoffstad.

Årsaken? I en rapport forskningsinstituttet SINTEF får vi vite hvorfor det begynner å brenne på komfyren om natta.

«En person kommer beruset hjem etter å ha vært på fest og skal lage seg nattmat. Han setter på stekepannen eller kasserollen for å varme koteletter, pommes frites eller annen mat. Før maten blir varm, har vedkommende blitt distrahert av noe annet og glemt maten, eller han har satt seg i sofaen hvor han til slutt sovner», konkluderer SINTEF.

Nattmatappen viser vei til nærmeste nattåpne spisested i følgende byer: Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Fredrikstad, Drammen, Skien, Kristiansand, Tromsø, Tønsberg, Ålesund, Haugesund, Sandefjord, Moss, Bodø, Arendal, Hamar, Larvik, Halden og Lillehammer.

Interessert? Last ned appen her.

Appen krever Facebook-innlogging og er kun tilgjengelig i tidsrommet 22.00-06.00

KEBAB-APP: Mot brann. Foto: DSB
KEBAB-APP: Mot brann. Foto: DSB Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer