Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fyllebråk: - Dette er sjelden kost

Politiet har hatt hendene fulle med unormalt mye fyllebråk natt til søndag. Akevitt pekes ut som en mulig årsak.

MYE Å GJØRE: Politiet har hatt hendene fulle natt til søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
MYE Å GJØRE: Politiet har hatt hendene fulle natt til søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Det har vært en natt preget av ordensforstyrrelser og vold i flere politidistrikt, og politiet har hatt hendene fulle.

- Det har vært nok å gjøre i natt, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt.

Han viser til Østfold-byene, samt Lillestrøm og Jessheim. Her er det meldt om masseslagsmål, vold mot dørvakter og flere bortvisninger.

- Vi har hatt hendene fulle. 25-26 personer har vært innom arresten på grunn av rus eller beruselse kombinert med ordensforstyrrelse. Noen ble satt i varetekt på grunn av slagsmål, sier han.

Politiet måtte klokka 00.30 rykke ut til et masseslagsmål mellom ti-tolv tenåringer på Lørenskog. Tenåringene var i alderen 15-19 år.

På Jessheim ble en mann i 20-åra pågrepet for å ha slått ned en dørvakt. I Lillestrøm var det flere voldshendelser utenfor utesteder i løpet av natta.

- Reagerer på sprit

Ifølge operasjonslederen er det vanskelig å si hva den hektiske natta skyldes.

- Jeg kan ikke fastslå noen årsak. Men ut fra mine erfaringer fra 30 år i etaten, drikkes det sprit i forbindelse med julearrangementer. Det kan gå bra med akevitt i tilpasset mengde, men mange reagerer merkelig på for mye sprit, sier Marstad.

Sør-Vest politidistrikt melder at de har bortvist 26 personer fra sentrumskjernene i distriktet. Det har vært tolv tilfeller av slagsmål og tre av dem beskrives som masseslagsmål med over ti involverte.

Operasjonsleder Toralv Skårland opplyser til Dagbladet at det har vært mye å gjøre i Stavanger og Haugesund.

- Tømte pulverapparat

I Stavanger tok en julebord-deltager seg inn på kontoret på et utested og tømte et pulverapparat. I samme by ble to personer utsatt for vold på rutebilstasjonen.

Ingen av voldsepisodene har endt med alvorlige skader, men det har vært tre tilfeller der personer har trengt behandling på legevakt, opplyser operasjonslederen.

- Dette skaper uhygge og uro i sentrum. Slagsmål i helgene er det alltid, men ikke av denne typen. Dette er sjelden kost, sier han.

Politiet i Finnmark opplyser også at de har bortvist flere personer etter dårlig oppførsel og beruselse. I Hammerfest ble en mann i 30-åra anmeldt for å ha skallet ned en person. Også i Troms og Nordland er det meldt om ordensforstyrrelser og voldshendelser.

Politiet i Møre og Romsdal måtte like før klokka 7 avslutte en fest i et bolighus på Eidsnes.

- Nå håper vi roen kan senke seg over første søndag i adventstiden, skriver politiet på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media