«Fyllekalas-presidenten» fikk livstid

Filippinenes eks-president Estrada kjent skyldig i massiv korrupsjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Filippinenes tidligere president Joseph Estrada ble onsdag kjent skyldig i massiv korrupsjon og dømt til fengsel på livstid.

Rettssaken mot den 70 år gamle tidligere filmstjernen har pågått i seks år, helt siden høsten 2001. Estrada, som ble styrtet i 1991, var tiltalt og ble dømt for å ha misbrukt sitt presidentverv til å svindle til seg over 450 millioner kroner, det meste gjennom bestikkelser og unnaluring av avgiftsmidler.

Estradas villa og bankkontoer med 730 millioner peso, 45 millioner kroner, ble også inndratt til statskassa, og Estrada får aldri mer ha et offentlig verv.

Estradas advokater var raske med å erklære at han ville anke dommen.Populist Opprørspoliti og soldater slo ring rundt rettsbygningen før dommen ble avsagt, og hindret hundrevis av Estrada-tilhengere å komme i nærheten av den spesielle korrupsjonsdomstolen.

Estrada, berømt som filmstjerne i actionfilmer, vant en brakseier ved presidentvalget i Filippinene i 1998. Han stilte med en populistisk plattform, og framstilte seg som de fattiges fanebærer.

«Midnattsregjering» Hans fargerike regjeringstid var preget av rapporter om fyllekalas i presidentpalasset, millioner av pesos vunnet eller tapt i spill og en jevn strøm av elskerinner med kostbare vaner. Hans «midnattsregjering» ble beskyldt for å ta viktige politiske beslutninger etter nattlige fyllekalas.

Han ble styrtet som president i januar 2001, etter flere dager med store protestdemonstrasjoner. Han har siden da blitt holdt i husarrest i villaen sin utenfor Manila. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer