Fyllekjører amok med lastebil

Minst ni biler fikk store skader da en 35 år gammel mann fyllekjørte med lastebil i Oslo i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ble varslet om fyllekjøringen klokka 01.28, da flere beboere på Sinsen ringte inn og fortalte om villmannskjøring med lastebil. Naboene ga først beskjed om at påkjørslene skjedde i Båhusveien, men det ble seinere rettet til Olaf Schous vei.

Store politistyrker rykket ut, men da de kom fram til stedet var lastebilen parkert og sjåføren hadde forduftet.

Tilbake sto minst ni biler som var påkjørt så kraftig at flere var totalvrak og mange var skjøvet rundt i veien etter å ha blitt truffet av lastebilen.

Signalement

30 minutter etter at politiet først fikk melding, oppdaget en hundepatrulje en mistenkelig mann i krysset Trondheimsveien/Kongehelleveien, bare noen hundre meter unna åstedet.

- Signalementet vi hadde fått fra vitner, passet til vedkommende. Det er i tillegg andre ting som gjør at vi er sikre på at vi har tatt riktig person, sier operasjonsleder Eva Brekke til Dagbladet.no.

35-åringen sover nå ut rusen på glattcelle i politihuset, og vil bli avhørt seinere i dag.

Blodprøve

Politiet har så langt ikke konstatert om mannen er registrert med fyllekjøring tidligere, men er sikre på at han var overstadig beruset da han ble tatt.

- Han var i hvert fall beruset på ett eller annet. Vi har tatt blodprøve av ham, sier operasjonsleder Finn Finkelsen til Dagbladet.no.

Lastebilen var parkert slik at den sto til hinder for trafikken, og ble tauet bort. Politiet har i natt varslet eierne av de ødelagte bilene om hva som er skjedd.

VRAK: Flere av bilene ble totalvrak etter påkjørselen.
SKADER: Bilene ble presset inn i hverandre, etter hvert som lastebilen traff dem.
TATT: 35-åringen ble pågrepet en halvtime etter at politiet ble varslet. Da var minst ni biler skadd.