Fyllekjører braste inn i barnetoget

En barnevogn og tre personer ble truffet da en mann (47) med 2,6 i promille kjørte bil inn i barnetoget under 17. mai-feiringen ved Ottestad sør for Hamar i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av dem som ble truffet fikk alvorlige skader, men en av dem er seinere bragt til legevakten med en ankelskade.

Sammenstøtet skjedde ved 12-tida, mot slutten av barnetogets rute, etter at de hadde tatt av fra RV 222. Da toget var kommet inn i Kjonerudveien braste bilen inn i toget bakfra og brøytet med seg en mann som ble båret på bilens panser et par meter før han falt av.

Snarrådige foreldre

Bilen vrengte så over i grøfta, opp på en gang- og sykkelvei der den traff en barnevogn, som ved stor innsats fra barnefaren ble hindret fra å velte. Bilen traff ytterligere to personer før den stakk av mot Hamar. Igjen sto sjokkerte foreldre og barn.

- Vi var heldige. Dette kunne gått ordentlig galt, sier vaktsjef ved Hamar politistasjon, Rolf Halvorsen.

En av foreldrene i toget bestemte seg for å ta affære, og fulgte etter bilen. Bilen holdt seg på gang- og sykkelveien et godt stykke, forserte et rødt trafikklys, før den tok en annen rute tilbake mot Ottestad og Kjonnerudveien, stadig med den snarrådige faren i helene.

Da fyllekjørerne parkerte bilen i en innkjørsel i samme Kjonnerudveien kort tid etter, blokkerte barnefaren utkjørselen med sin egen bil og ringte politiet. Dermed kunne de plukke opp bilføreren, kun en halv time etter sammenstøtet med barnetoget.

- Det er imponerende at folk er så snarrådige, og tar ansvar. Når folk er beruset bak rattet er det avgjørende å få dem pågrepet så fort som mulig, sier politibetjent ved Hamar politistasjon, Arnt Elton.

Hadde passasjer

Ved pågripelse hadde bilføreren en promille på 2,6. Mannen er en kjenning av politiet, og har ikke førerkort. Bilen han kjørte tilhørte en kamerat, som for anledningen var medpassasjer i bilen. Også han var sterkt beruset.

Janne Istad Brobakken er leder av Foreldrenes Aarbeidsutvalg ved Arstad barneskole på Ottestad. Hun sitter også i 17. maikomiteen og var med i toget i går formiddag.

- Jeg så ikke episoden selv, men har fått hendelsesforløpet fortalt av andre. Heldigvis gikk det ganske bra, sier hun til Dagbladet.

I toget gikk barn og ungdom fra fire skoler og flere barnehager. Brobakken anslår at det kan ha vært over 1000 unge i toget.

- Det er kjempekjedelig at noe slikt skal skje på 17. mai. Barna skjønte jo ingen ting.