Fyllekjører hadde bilen full av alkohol

En polakk (35) er dømt for promillekjøring og oppbevaring av store mengder smuglervarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Oslopolitiet arresterte 35-åringen i en Volvo personbil på Frognerstranda 17. juli. I bilen hadde polakken over 588 liter øl, 20 liter hvitvin, 10 liter whisky og 10 000 sigaretter. Ifølge Oslo tingrett var ikke varene fortollet. Etter det Dagbladet får opplyst, dreier det seg om betydelig avgiftsunndragelser til staten.

Volvoen 35-åringen kjørte, var påsatt falske skilter, som opprinnelig hadde stått på en Ford Fiesta.

I tingretten er polakken, som er snekker av yrke, dømt til fengsel i 25 dager og en bot til statskassa på 1500 kroner. Han er fradømt retten til å kjøre bil i Norge i år fra det tidspunktet dommen er rettskraftig. 35-åringen hadde tilstått de faktiske forhold, og erkjent straffskyld.

Oslopolitiets aktor hadde påstått en straff på 30 dagers ubetinget fengsel. I denne påstand hadde politiet lagt inn en strafferabatt. Straffepåstanden ville blitt 36 dagers fengsel uten en uforbeholden tilståelse.

Rabatt Det var ved 09-tida om morgenen sist lørdag at polakken ble stoppet, og det ble ganske raskt klart for politiet at snakkeren hadde forsynt seg godt med alkohol på forhånd. Etter at han var tatt med til politihuset, ble han alkotestet. En blodprøve tatt ca. kl. 11 samme dag viste en alkoholkonsentrasjon i blodet på 1,3 promille.

Dommeren konkluderer med at det i forbindelse med straffeutmålingen ikke er noe spesielt er å bemerke i skjerpende retning. I formildende retning trekker retten fram snekkerens tilståelse. 35-åringen forklarer at han skulle begynt i nytt arbeid 1. august, og ønsket i den forbindelse en deldom.

Dette fant dommeren ikke å kunne gå med på i forbindelse med en så kort fengselsstraff.