Fyllekjører skyldte på leveren

Ble dømt likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 40-årene som ble stanset bak rattet med en promille på 1,1, skyldte på levertransplantasjon, men møtte liten forståelse i retten.

I politiavhør forklarte mannen at han tidligere på kvelden hadde drukket fire pils, men at han på grunn av en levertransplantasjon hadde lavere forbrenning enn det han ellers ville hatt med sin egen lever, skriver ba.no.

Men forklaringen kom ikke mannen langt med. Nordhordland tingrett hentet inn en legeuttalelse fra Rikshospitalet der det ble fastslått at det ikke er holdepunkter for at forbrenning av alkohol endres etter en levertransplantasjon. Dessuten går det fram av uttalelsen at alle pasienter blir orientert om at de må være varsom med bruk av alkohol etter en slik transplantasjon.

Det var i 5-tiden om natten i juli 2006 at mannen ble stanset etter påfallende kjøring og et ødelagt bakhjul på bergenssiden av Sotrabroen. I bilen oppdaget politiet en langt fra full flaske brennevin, som bilføreren hevdet stammet fra en haiker. Hjulet hadde han ødelagt i en murkant på broen.

Mannen ble dømt til 25 dagers betinget fengsel og 14.000 kroner i bot. Han må klare seg uten førerkort i 19 måneder.

(NTB)