Fyllekjørte fire ganger

Sjåføren som kjørte for Oslo Taxi ble tatt for fyllekjøring for fjerde gang. Han må i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Oslo-mann (59) er dømt til 24 dagers ubetinget fengsel og ei bot på 15.000 kroner for å ha kjørt drosje fylla. Drosjesjåføren hadde 0,79 i promille en og en halv time etter kjøringa.

59-åringen hadde allerede mistet sertifikatet for fyllekjøring 27. mars før han ble stoppet av politiet 12. april i drosjebilen. I mars kjørte han ikke drosje.

Dommen i Oslo tingrett er den fjerde 59-åringen får for fyllekjøring. Han ble dømt for rattfyll både i 1972, i 1993, 1. juli (for mars-saken) og 1. desember i drosjesaken. For saken i mars ble han dømt til betinget fengsel i 24 dager og ei bot på 25.000 kroner.

Dommen han fikk mandag er en fellesstaff for de to siste fyllekjøringene.

59-åringen forklarer at han hadde avtale med en drosjeeier om å kjøre taxi om kvelden 12. april. Da han hentet bilen, opplyste han ikke til drosjeeieren at han kort tid i forveien hadde mistet sertifikatet på grunn av fyllekjøring.

Etter at 59-åringen hadde hentet drosjebilen, ble han bedt til venner på middag, og til maten drakk han rødvin. Middagen varte i to-tre timer.

Kort tid etter at han hadde forlatt selskapet, ble han kontaktet over sambandet av en drosjeinspektør, og bedt om å møte på Mortensrud til kontroll.

Etter at han hadde kjørt fra drosjekontrollene, ble han stoppet av en politipatrulje på Europaveien i retning Manglerud.

- Nå har jeg et veldig avslappet forhold til alkohol, som jeg nesten ikke nyter lenger, forklarer 59-åringen i tingretten.

<B>FYLLEKJØRTE:</B> Sjåføren kjørte for Oslo Taxi etter å ha drukket. Han ble tatt for fjerde gang.