Fyllekjørte i 120 i timen i 50-sone

Nordmann (27) tatt på New Zealand. Fyllekjørte i feil fil uten lys på bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den norske turisten (27) ble målt av politiet til 120 kilometer i timen i en 50-sone da han ble tatt i byen Tauranga i New Zealand fredag i forrige uke. Da 27-åringen forstod at politiet var etter ham, forsøkte han å stikke av ved å slå av lysene på bilen, melder avisa New Zealand Herald.

Da han kjørte av sted holdt han på å kollidere med en politibil.

Ifølge politiet hadde mannen omtrent dobbelt så høy promille som tillatt da han ble tatt. Han er nå siktet for farefull kjøring og fyllekjøring.

Tauranga er kjent som en av de farligste byene å kjøre i på New Zealand etter mørkets frambrudd. Mer enn 4000 sjåfører ble kontrollert i aksjonen som totalt varte i fire dager, og 45 personer er siktet for fyllekjøring. Sju personer har fått førerkortet midlertidig inndratt og fire biler ble beslaglagt.

Ian Campion, sjef ved trafikkavdelingen I Tauranga, sier til New Zealand Herald at det antallet som er tatt for fyllekjøring er svært skuffende.

– Alle disse førerne utgjør potensielt farlige ulykker. De gjør denne byen til en av de farligste byene å kjøre i om kvelden og natta, sier han til avisa.

Men ingen av de som ble tatt vakte større oppsikt enn nordmannen. Ikke en gang en 29 år gammel kvinne som ble tatt etter at hun fyllekjørte inn i veggen på kjærestens arbeidsplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer