Fyllekjørte i 161 km/t med baby i bilen

En 23 år gammel danske ble natt til søndag stanset av politiet etter å ha kjørt med promille i 161 km/t i ei 80-sone. Mannen hadde sin fem måneder gamle sønn med i bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette var ikke første gang at den 23 år gamle mannen fra Thy i Danmark kjørte bil med promille i blodet.

Mannen har blitt tatt for fyllekjøring hele tre ganger tidligere i år. Siste gang var så seint som 6. juni, og natt til søndag gjorde han det igjen. Denne gang med sin fem måneder gamle sønn som passasjer, skriver den danske avisa BT.

161 km/t

Det var på den oppdemmede veiforbindelsen mellom fastlandet og øya Rømø at mannen ble tatt av politiet. En patrulje på rutineoppdrag kunne ikke unngå å legge merke til 23-åringen. I en gammel Opel Ascona raste han av gårde i 161 kilometer i timen.

Med seg i bilen hadde mannen sin jevnaldrende kjæreste, sin lillesøster og sin lille sønn.

Aldri hatt førerkort

Den 23 år gamle dansken er en gammel kjenning av politiet i Tønder. Totalt er den unge mannen notert for mellom 15 og 20 lovbrudd.

Hittil i år har han blitt tatt fire ganger for promillekjøring, og i samme periode har han også blitt tatt fem ganger for bilkjøring uten førerkort. Mannen har forøvrig aldri hatt førerkort, etter at han som 17-åring ble fradømt retten til å ta dette.

Mannen kan nå vente seg et strengt oppgjør med det danske rettsvesenet.