- Fyllekjørte i 190 km/t

I natt ble en 32 år gammel trønder tatt av politiet på E6 ved Gardermoen i 190 km i timen - og mannen var beruset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Operasjonsleder Øyvind Strømsborg ved Romerike politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at politiet ved 23.30 tiden i går pågrep en 32 år gammel mann fra Sør-Trøndelag.

- Mannen ble stoppet av en politipatrulje på motorveien nord for Gardermoen. Mannens kjøring hadde vakt oppsikt og politipatruljen hadde en speedometermåling som viste en hastighet på hele 190 km i timen, forteller operasjonsleder Øyvind Strømborg.

Politibetjentene som fikk stoppet villmannskjøringen i 100 km-sonen, oppdaget at 32-åringen også var beruset.

- Han ble stoppet i nordgående kjørefelt nord for Gardermoen. Da våre kolleger fikk mannen til å blåse i alkometeret slo det ut, og indikerte en promille over det lovlige. Trønderen ble deretter tatt med for å ta blodprøve, ser operasjonsleder Strømsborg ved Romerike politidistrikt.

Etter noen timer hos politiet ble den 32 år gamle trønderen løslatt. Han må nå belage seg på en lengre periode uten førerkort.

- Nå vil det nok bli trukket fra noen km på hastigheten, siden dette var en såkalt speedometermåling. Men det er heldigvis ikke daglig dags at vi tar fyllekjørere i 190 km i timen, sier operasjonsleder Strømsborg.

32-åringen som nå er fotgjenger må regne med en kraftig bot, og en fengselsstraff etter at politiet fikk stoppet ham.

Hva som skjer med mannens luksusbil - en Jaguar - er usikkert, men han risikerer at bilen kan bli inndratt til fordel for statskassa.