Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fyllekjørte i feil kjøreretning

Den polske trailersjåføren helte nedpå vodka før han la ut på E6 gjennom Østfold - i feil kjøreretning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Trailersjåføren (38) la ut på tett trafikkerte E6 seint søndag kveld.

Like før midnatt endte ferden ved Solli, etter at medbilister hadde meldt fra om livsfarlig kjøring.

I feil retning

- Jeg kjørte som bil nummer to bak trailersjåføren. Han kjørte sakte og vinglete over en lengre strekning gjennom Råde. Til slutt lå han hele tida i venstrefila, sier René Sørby fra Sarpsborg til Dagbladet.no.

Og verre skulle det bli.

- Ved Solli er det midtdelere som skiller kjøreretningene, og derfra kjørte han et godt stykke på feil side av midtdeleren, sier Sørby.

Politiet var på dette tidspunktet varslet, og en patrulje fra Moss kom raskt til stedet.

- De så at traileren på en eller annen måte var kommet ut på feil side av midtskillet, og fikk stoppet sjåføren, sier lensmann Kjetil Lunde ved Råde lensmannskontor til Dagbladet.no.

image: Fyllekjørte i feil kjøreretning

Politiet anslår at polakken kjørte minst 600 meter i feil kjøreretning.

Gikk ut i veien

Ifølge Fredriksstad Blad stanset ikke sjåføren helt uten dramatikk.

- Han ville først ikke kjøre inn til siden, til tross for at vi benyttet både blålys og sirener, sier politibetjent Martin Kristiansen til avisa.

Politipatruljen hadde ingen mulighet til å avskjære vogntoget.

Villmannsferden endte først da en politimann hoppet over midtrabatten, og stilte seg i veibanen foran traileren.

Drakk vodka

Politiet fattet raskt mistanke om at den polske sjåføren hadde drukket alkohol. Etter å ha blåst rødt på utåndingsprøven ble 38-åringen tatt inn til blodprøver.

- Vi har ikke fått svar på prøvene ennå, men mannen erkjenner å ha drukket alkohol, sier lensmann Lunde.

Sjåføren skal ha forklart at han drakk ei halv flaske vodka og tre pils på en holdeplass i Moss like før kjøreturen, skriver Fredriksstad Blad.

- Han er avhørt, og har erkjent forholdet. Han er satt fri, men er siktet for promillekjøring, sier Lunde til Dagbladet.no.

Den polske sjåføren var opprinnelig på vei til Trøndelag med et lass med møbler, men så langt kom han ikke. Etter ei natt i arresten fikk han ikke sette seg bak rattet igjen.

- Nei, han har fått kjøreforbud i Norge, slår lensmannen fast.

Veien sikres

Til alt hell kom ingen til skade under den vanvittige trailerturen.

- Det var bare flaks at det ikke kom biler imot, sier øyenvitnet René Sørby til Dagbladet.no.

- Det var lite trafikk på veien, siden dette skjedde seint på kvelden. Vi er sjeleglad for at ingen ble skadd, men hele episoden er veldig beklagelig, sier lensmann Kjetil Lunde.

Politiet roser medtrafikantene for at de meldte fra om villmannskjøringen. Deler av E6 har vært svært ulykkesbelastet, og flere strekninger har de siste åra blitt sikret med midtdelere og bedre skilting.

- Vi vet egentlig ikke hvordan sjåføren klarte å komme ut i feil retning, men siden det var alkohol inne i bildet var han nok litt sløv. Vi vil uansett se nærmere på skilting i området, og i samarbeid med Vegkontoret vurdere om veien skal sikres enda bedre, sier Lunde.

Dette er ikke første gang at politiet i Østfold har opplevd at bilister har forvillet seg ut i feil kjøreretning på E6.

- Det har vært to-tre tilfeller av dette tidligere, men jeg har aldri opplevd promillekjøring med vogntog i feil kjøreretning, sier lensmann Kjetil Lunde.

VILLMANNSKJØRING: Den polskregistrerte traileren (til venstre på bildet) vinglet over i begge kjøreretningene på E6 gjennom Råde i Østfold. På en strekning ved Solli havnet han på feil side av en midtdeler i betong - og ble stanset av politiet. Til alt hell endte det ikke i kollisjon med møtende bilister.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media