Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fyllekjørte med mobilkran

Med 2,48 i promille er det slutt på bilkjøring også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rullende farkoster i 3- 40 meters høyde håndterer de - derfor all grunn til å være edru på jobb. Det mener Romsdal tingrett, som har dømt en 51 år gammel dansk mobilkranfører til ubetinget fengsel i 21 dager for fyllekjøring med mobilkran på anleggsområdet til Ormen Lange-feltet i Aukra kommune.

Dansken hadde 2,48 i promille da blodprøven ble tatt godt over tre timer etter kjøringen. Ergo må dansken ha hatt rundt tre i promille da han satt ved spakene. For mange voksne er det alkohol nok i kroppen til å gli over i bevisstløs tilstand.

Falt ut

Det var på ettermiddagen at 3. januar i år at fyllekjøringen ble oppdaget fordi kranføreren falt ut av krana og ble skadd da han hadde stoppet og skulle klatre ut av krana. Det var portvakta på anleggsområdet som reagerte på alkohollukt da den skadde dansken skulle fraktes til sykehuset i Molde for undersøkelse.

Vaktlederen har i følge Romsdals Budstikke bekreftet at dansken ikke drakk alkohol fra han passerte porten til blodprøve ble tatt.

Mobilkrana ble drevet fram av egen motor, og den danske kranføreren kjørte 500 - 600 meter. Mobilkran defineres som motorvogn i veitrafikklovens forstand.

Bare bilstopp i Norge

Dansken ble fikk 10.000 kroner i bot og ble fradømt retten til å kjøre bil i Norge  i to og et halvt år.  Han møtte ikke i retten, men hadde oppgitt selv at han hadde dansk førerkort, i følge dommen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling