Fyllekjørte én meter – ble dømt til fengsel

En mann i 40-årene ble i Bergen tingrett dømt til 21 dagers fengsel og en bot på 160 000 kroner etter å ha kjørt om lag en meter i beruset tilstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Setter du bilen i bevegelse i beruset tilstand, ryker du til, sier overbetjent Atle Heradstveit i bergenspolitiet til Bergensavisen.

I mars 2016 kjørte mannen ifølge avisen til Sletten senter i Bergen for å kjøpe et par flasker sprit. Han kjørte deretter videre til en restaurant og parkerte utenfor. Da restauranten var stengt ble mannen sittende i bilen en time og vente, og drakk to øl og rundt en halv flaske sprit.

Da restauranten åpnet gikk han inn og bestilte mat og en øl. Da han senere gikk derifra og begynte å gå mot bilen sin fulgte innehaveren etter og ga han beskjed om at han ikke var kjørbar.

Mannen satte seg likevel inn i bilen, og et annet vitne ringte politiet før han gikk bort til bilen og åpnet døren på førersiden for å stanse kjøringen. Da hadde han anslagsvis kjørt en meter.

Politiet kom og anholdt føreren. Alkoholprøven viste senere en promille på over 2,5.

Mannen nektet i retten for at han hadde kjørt bilen, men retten trodde ikke på ham og han ble dømt til 21 dagers fengsel og en bot på 160.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer