Fyllekjørte på TV

Svensk TV3s Robert Aschberg drakk 84 cl sprit - tilsvarende 20 drinker - og satte seg bak rattet. - Det har jeg ingen betenkeligheter med, sier programlederen til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en god del øl og 84 cl sprit - tilsvarende 20 drinker - satte Robert Aschberg seg bak rattet på en bane i Danmark. Fordi fyllekjøring er forbudt selv i kontrollerte former i Sverige, dro TV-teamet til Danmark. Før programlederen satte seg i bilsetet hadde han en promille på 2,1.

- Jeg husker svært lite av kjøringen. Men jeg sto på beina, og kom meg inn i bilen. Det var veldig ubehagelig, sier Aschberg ifølge Aftonbladet.

Testen er utført for programmet Insider, og vises på svensk TV3 i kveld.

- Ingen betenkeligheter

Etter å ha kjørt over en bakketopp skal Aschberg raskt velge høyre eller venstre fil i 50 km/t. Deretter skal han bremse på noen få metre. Resultatet av testen er at han meier ned en hel del kjegler, bommer på bremsetesten med flere meter, stopper, rygger og kjører av veien.

- Jeg prøvde å kjøre så godt jeg kunne, men det gikk svært dårlig på slutten. Testen viser hvor vanskelig det er å kjøre mens en er påvirket, sier Aschberg til Dagbladet.no.

Aschberg har ingen betenkeligheter med å kringkaste fyllekjørings-testen sin.

- Nei, ikke i det hele tatt.

Informasjonssjefen i svensk TV3, Max Lagerbäck, har heller ingen betenkeligheter med å kringkaste en slik test.

- Nei, absolutt ikke. Testen viser de negative konsekvensene av promillekjøring. Hele øvelsen er sikker og skjer i kontrollerte former, sier Lagerbäck til Dagbladet.no.

Svensk TV har gjort en liknende test tidligere. I 1996 var programlederen for Trafikmagasinet på SVT, Carl-Ingemar Perstad, så full at han ikke en gang fant nøkkelhullet i bildøra. Programlederen greide ikke å styre unna en eneste en av de utplasserte kjeglene på banen.

På norsk TV?

Informasjonssjefen i norsk TV3, Glenn Ø. Støldal, ønsker ikke å kommentere hvorvidt dette er en type test de kunne utført og vist for sine TV-seere.

- Nei, det ønsker jeg ikke å kommentere. Dette blir svært hypotetisk, og jeg ønsker ikke å si noe om det, sier Støldal til Dagbladet.no.

20 DRINKER: Robert Aschberg drakk 20 drinker (84 cl sprit) og en del øl før han fyllekjørte på TV. Foto: TV3
PROMILLE BAK RATTET: Robert Ascberg hadde en promille på over 2 da han satte seg bak rattet. Foto: TV3
VINGLETE: TV3-programlederen kjørte ned nesten samtlige kjegler på banen. Foto: TV3