Fyllekjørte til fyllesoning

En nordfjording fikk skyss av kompisene for å sone en promilledom. Men politiet stoppet bilen fordi føreren var dritings.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var på tirsdag klokka 14.30 at politiet i Førde gjorde storfangst da de stoppet en gammel Mercedes i sentrum av byen. Selv om sjåføren holdt bilen på veien, var doningen så forfallen at den så ut som en fare for liv og helse. Da politiet blinket bilen ut til siden og åpnet døra, fikk de øye på fem fulle herrer som hadde tatt seg en omvei innom Førde for å gjøre nye innkjøp på ølutsalget, før fengselsfuglen skulle droppes av ved Vik hjelpefengsel.

Mennene ville hedre fyllekjøreren en siste gang før den tre uker lange pallespikringen skulle ta fatt, skriver Firda. Derfor tok de ansvar og kjørte ham - i fylla.

- Vi fant fort ut at føreren var god og full, sier lensmannsbetjent Svein Rød ved Førde og Nausdal lensmannskontor til Dagbladet. Han forsikrer oss om at sjåføren mistet lappen på stedet.

- Men eieren av bilen som satt i passasjersetet var på langt nær edru han heller. Og som alle vet er det ikke lov til å låne bort bilen sin til berusede folk. Dermed røk lappen hans også, opplyser han.