- Fyllekultur i Redningsselskapet

Hundretusener av kroner brukt på fest og fyll, skriver NRK-reporter i ny bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fyll, underslag og maktkamp skal i flere år ha preget Redningsselskapet, skriver NRK-reporter Lars Sigurd Sunnanå i en ny bok om selskapet.

- Det vi ser, er en organisasjon som på slutten av 90-tallet druknet i penger grunnet automatinntektene. Ut ifra automatavdelingen spredte det seg en fest- og forbrukskultur. Det var legitimt å ta med kunder på Bagatelle for å sikre gode plasseringer av automatene, sier Sunnanå til VG.

14 glass per person

Han presenterer i sin nye bok regninger og annen dokumentasjon som viser en ukultur i Redningsselskapet over flere år.

Spesielt to personalsamlinger i månedsskiftet november/desember 2005 på Hurdalsjøen hotell blir trukket fram som skikkelige sjøslag. Til sammen skal deltakerne ha drukket 1.424 alkoholenheter, som tilsvarer 14,2 enheter per deltaker. Alkoholen utgjorde 59 prosent av serveringsutgiftene.

- Når vi vet at mange drikker mindre, eller ingenting, sier det en del om sjøslaget, sier Sunnanå.

Ville tisse på scenen

Anne Enger skal som fersk generalsekretær også ha opplevd fyllekulturen på en høstsamling i 2002.

HARD KRITIKK: Kjell Brevik (t.v.) og Magnus Stangeland får hard kritikk i Lars Sigurd Sunnanås bok om Redningsselskapet. Foto: Scanpix
HARD KRITIKK: Kjell Brevik (t.v.) og Magnus Stangeland får hard kritikk i Lars Sigurd Sunnanås bok om Redningsselskapet. Foto: Scanpix Vis mer

En foredragsholder skal ha gått fram på scenen for å vise at han kunne skrive navnet sitt med urin i snøen, han ville demonstrere dette på scenen - uten snø. Mannen ble stoppet før han kom så langt, skriver VG.

«Det er det verste jeg har opplevd», skal hun ha sagt.

Sunnanås bok beskriver økonomisk rot og overforbruk i organisasjonen over flere år. Ifølge forfatteren er det nå en sunnere kultur i Redningsselskapet, den nye sjefen er avholdsmann.

(NTB)

- Fyllekultur i Redningsselskapet