Fyller 35 år i morgen

Mannen fra Bergen, som knivstakk en kvinne i Brasil, risikerer opptil 10 års fengsel. Kvinnen skal være utenfor livsfare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som blir 35 år i morgen, knivstakk en brasiliansk kvinne på baren Terrasse i Rio de Janeiro søndag. Lenge svevde kvinnen mellom liv og død, men det norske konsulatet i byen opplyser til Dagbladet :på nettet at tilstanden har bedret seg. Det 29 år gamle offeret er nå flyttet fra intensivavdelingen.

Nordmannen er siktet for overlagt drapsforsøk, og i verste fall kan han bli dømt til ti års fengsel. I så fall slipper han ut om 4-5 år.

Et år før rettsak

Det norske konsultatet i Rio de Janeiro har ordnet mannen advokat. I et møte med konsultatet i går fortalte advokaten, Doutora Rosa, at det kan gå opptil 12 måneder før rettsforhandlingene starter.

- Da jeg besøkte nordmannen i fengslet i går, virket han ikke nedbrutt. Men han er nervøs. Han måtte ligge på gulvet og sov derfor dårlig, sier generalkonsul Thor S. Johansen til Dagbladet :på nettet.

Nordmannen deler nå celle med rundt 30 andre fanger i fengslet Pontinal. 35-åringen hevder han stakk i selvforsvar etter å ha blitt angrepet med kniv. Politiet i Rio de Janeiro har imidlertid to vitner som forteller noe annet. Dermed blir det et sprøsmål om troverdighet når en eventuell hovedforhandling starter.

Norge har ikke utleveringsavtale med Brasil. Det betyr at nordmannen må sone en eventuell fengselsstraff i Brasil. Den alvorlige epiosoden skjedde i havnekvarteret i Rio de Janeiro _ et strøk hvor turister sjelden ferdes.