Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fylles med narkotika

Valper kuttes opp og sys sammen igjen i groteske smuglingsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Narkotikasmuglerne gjør alt for ikke bli oppdaget når de frakter narkotikaen fra land til land. Nå er det avslørt at de kutter opp valper og bruker dem for å komme gjennom tollen.

I går gikk politiet i Stockholm ut med en advarsel til tollvesenet, etter at smuglemetoden ble oppdaget i Spania, melder Expressen.

Satt på fly

Narkohundene kom fra Colombia. Smuglerne hadde snittet opp magene på hundene og lagt heroin og kokain i poser som ble plassert i hundene. Sårene ble sydd igjen før hundene ble satt på et fly til Spania.

- Hundene hadde det ikke bra, og etter nærmere undersøkelser var det ikke vanskelig å se sporene etter skalpellen. Forferdelig, sier Lars Dahlin ved Malmö-tollen til Expressen.

Han frykter nå at dette skal spre seg til nordiske landene.

- Det strømmer inn hunder over grensene. Vi sjekker bare at eieren kan vise til et gyldig hundebevis, sier Dahlin.

Krenkende

- Dette er dyreplageri. Både ideen om å bruke dyr som beholdere og det å utsette dyrene for sykdomsrisikoen er svært krenkende. sier lederen i svenske Djurens rätt, Per-Anders Svärd.

- Dette viser at det er noen som synes de kan bruke dyr til hva som helst, sier han.

HJERTEKNUSERE: Narkosmuglerne utnytter små valper for å slippe gjennom tollen.