Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fylleslag på Finnmarksvidda

Hund funnet død og ATV og våpen brant opp.

JAKTLEIREN: Da politiet kom til stedet var jaktleiren overtent. Tilbake stod en utbrent ATV, noen våpen som ble brent og en av jakthundene døde. Foto: Privat.
JAKTLEIREN: Da politiet kom til stedet var jaktleiren overtent. Tilbake stod en utbrent ATV, noen våpen som ble brent og en av jakthundene døde. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet og brannvesenet rykket søndag ut til en jaktleir i Ajonjarg i Karasjok kommune. Dette etter melding om brann i en lavvo og en ATV. Da politiet kom frem fant de videre en død hund som var kveilet rundt akslingen på en veltet ATV. Både lavvoen og ATV som stod i brann brant fullstendig opp, skriver Nordlys.no.

Overstadig beruset
Da politiet kom til stedet var ingen av medlemmene i jaktlaget på stedet. Disse dukket imidlertid opp etter hvert - overstadig beruset hele gjengen.

- Det vi kan si er at det har vært endel alkohol inne i bildet. Ingen av de fire i elgjaktlaget var edru da vi møtte på dem, sier operasjonsleder Sven-Erik Jakobsen ved Østfinnmark politidistrikt til Dagbladet.

Lokale jegere
- De fire som var involvert har avgitt forklaring og vil bli ytterligere avhørt om hendelsen. De er tilhørende i Karasjok-området, Sven-Erik Jakobsen som ikke vil kommenterer om de er tidligere kjenninger av politiet. Det hører heldigvis med til sjeldenheten at det er så mange forhold i en og samme sak, legger han til. 

Våpen lå strødd over hele leiren
Han forteller videre at da politiet kom til stedet fant de våpen strødd over hele leiren, uten at noen hadde oppsyn med dem. Ammunisjon lå også lett tilgjengelig.

- Vi har tatt beslag i en del våpen som ble funnet slengt rundt omkring på åstedet. Personene som eier disse vil bli siktet for brudd på våpenlagringsloven, for uforsvarlig oppbevaring. Noen av våpnene var også blitt brent på bålet, sier Jakobsen til Dagbladet.

Jakobsen sier videre at forutenom ATV'en som brant opp, gjorde man også et tragisk funn av en ettersøkningshund.

Hund dratt rundt aksling
- Vi kom over en veltet ATV i leiren, som lå litt bortenfor brannen. Der fant vi restene av en ettersøkningshund som lå kveilet rundt akslingen på firehjulingen. Det kan virke som om hunden har vært festet i bånd til ATV'en, som så har blitt forsøkt kjørt med. Hunden har blitt dratt rundt akslingen på ATV'en gjentatte ganger, og omkommet som en følge av dette. Vi må få detaljene på plass, menn her kan det bli snakk om at deler av dyrevernloven har blitt brutt, sier operasjonsleder Sven-Erik Jakobsen ved Østfinnmark politidistrikt til Dagbladet.

Han forteller at det vil bli et rettslig etterspill for alle de involverte i saken.

- Som sagt var ingen av de fire medlemmene i jaktlaget på stedet da vi kom til. Disse dukket opp etter hvert, og forklarte at de hadde sett flammene som sto høyt over leiren. I etterkant vil det bli et etterspill for alle de involverte. Minst én er videre mistenkt for kjøring i beruset tilstand.

SPOR: Politiet opplyser at det var en del alkohol med i bildet. Foto: Privat.
SPOR: Politiet opplyser at det var en del alkohol med i bildet. Foto: Privat. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!