FEIL DRIVSTOFF: Bydelen stusset over at de fikk bensinregning, i og med at alle bilene gikk på diesel. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
FEIL DRIVSTOFF: Bydelen stusset over at de fikk bensinregning, i og med at alle bilene gikk på diesel. Illustrasjonsfoto: SCANPIXVis mer

Fylte bensin på kommunens kort

Problemet var at bydelen bare hadde dieselbiler...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En kommuneansatt i Gamle Oslo bydel er oppsagt etter at bydelen selv oppdaget misbruk av bydelens bensinkort.

Misbruket ble oppdaget i forbindelse med at bydelen selv kartla risikoområder for økonomiske misligheter. Ett av punktene de vurderte som et risikoområde var bydelens bensinkort.

Da bydelen gjennomgikk fakturaene for drivstoffkjøp stusset de over en faktura fra oktober 2007. En av postene gjalt kjøp av bensin. Problemet var at bydelen utelukkende har biler som går på diesel.

«Bydelen innhentet videoopptak fra bensinstasjonen. Opptakene avslørte en av bydelens ansatte, NN, fylte bensin på sin privatbil med bydelens bensinkort», skriver kommunerevisjonen i sin redegjørelse til kommunens kontrollutvalg.

Bydelen kom frem til at den ansatte hadde fylt for omlag 3000 kroner på kommunens regning i 2007. Overfor sin arbeidsgiver innrømmet personen å ha fylt på sin privatbil med kommunens kort «en gang i blant» siden 2006.

Den ansatte mente imidlertid å ha brukt sin privatbil i bydelens tjeneste uten at dette var avtalt, og mente seg derfor berettiget til å få dekket bensinutgifter.

Kommunen anmeldte saken som underslag, men anmeldelsen ble henlagt av politiet. Avskjedssaken endte med forlik i tingretten den ansatte ble oppsagt, og hver av partene bar sine egne saksomkostninger.