Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fylte falsk julepakke med tjuvgods

Det frekke paret ble tatt på fersken i går.

ISOLERTE MED FOLIE: Den falske julegavepakken var isolert med aluminiumsfolie på innsiden, slik at alarmene på varene ikke utløser butikkens alarmsystem. 
Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
ISOLERTE MED FOLIE: Den falske julegavepakken var isolert med aluminiumsfolie på innsiden, slik at alarmene på varene ikke utløser butikkens alarmsystem. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I disse tider er det mange som går ut fra butikker og kjøpesentre med julegaver, gjerne ferdig innpakket i butikken.

Et par fra Sarpsborg gjorde akkurat motsatt i går. De gikk inn på Rygge storsenter i Østfold med en diger julepakke. Men de hadde ingen plan om å gi den fra seg der inne.

Pakka var spesiallaget til å oppbevare tjuvgods, og de to prøvde å laste den med tjuvgods.

- Eska var ordnet med folie på innsiden, sier Lill-Beate Busch, politiførstebetjent ved Rygge lensmannskontor, til Dagbladet.

Bruk av slik folie er et kjent triks for å sette butikkenes sikkerhetssystemer ut av spill.

- De to ble pågrepet på kjøpesenteret, sier Busch.

Kvinnen er 18 år, mens mannen er 35 år.

- Dette er egentlig et triks som har gått ut på dato. Vi har kjent til denne metoden i 20 år, sier Geir Saxegaard, sikkerhetsansvarlig ved Coop Obs på kjøpesenteret, til Dagbladet.

- De kommer inn med gavene, så de burde være greie å plukke ut på overvåkningskameraene, sier han.

Varene inni den falske pakka var ifølge Sarpsborg Arbeiderblad verdt omtrent 5000 kroner.

I parets bil ute på kjøpesenterets parkeringsplass ble det funnet mer tjuvgods, blant annet mengder med tobakk. Politiet ransaket også parets hjem i Sarpsborg, og fant også her tjuvgods for store verdier.

Ifølge avisa har kvinnen forklart at de stjal for selv å kunne gi noen julegaver. Hun har erkjent forholdene. Mannen har erkjent enkelte av forholdene. Han er tidligere dømt for ran.

KJENT METODE: Politibetjent Vegard Tillung fra Vannsjø lensmannskontor viser fram den falske julegavepakken. Denne metoden har vært brukt i mer enn 20 år. Både jakker og store handleposer utstyres med folie for å blokkere sikkerhetssystemet. 
Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
KJENT METODE: Politibetjent Vegard Tillung fra Vannsjø lensmannskontor viser fram den falske julegavepakken. Denne metoden har vært brukt i mer enn 20 år. Både jakker og store handleposer utstyres med folie for å blokkere sikkerhetssystemet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media