Fylte kjøleveske utenfor tunnelen

Den polske sjåføren av brannvogntoget i politiavhør.

Sjåføren av vogntoget som brant i Gudvangatunnelen mellom Voss og Gudvangen, har i avhør sagt at han fylte kjølevæske på kjøretøyet like utenfor tunnelåpningen. Foto: Per Flåthe / dagbladet
Sjåføren av vogntoget som brant i Gudvangatunnelen mellom Voss og Gudvangen, har i avhør sagt at han fylte kjølevæske på kjøretøyet like utenfor tunnelåpningen. Foto: Per Flåthe / dagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjåføren av vogntoget som brant i Gudvangatunnelen mellom Voss og Gudvangen, har i avhør sagt at han fylte kjølevæske på kjøretøyet like utenfor tunnelåpningen.

Den 28 år gamle polske sjåføren har i avhør erkjent at han fylte kjølevæske på Shell-stasjonen like før han kjørte inn i tunnelen, skriver VG.

- Men han har ikke gitt uttrykk for at dette var noe varsku for ham om at det var tekniske problemer med kjøretøyet, sier politiadvokat Jørn Lasse Refsnes i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Sjåføren har ikke erkjent skyld for ulykken og har ikke samtykket i at politiet beslagla førerkortet.

Saken starter 2. september i Sogn tingrett. Der vil Refsnes be om rettens medhold til å holde førerkortet beslaglagt. Sjåføren har signalisert at han ønsker å være til stede i retten når saken starter, selv om han ikke har plikt til å møte.

65 personer ble sendt til sykehus som følge av brannen som oppsto i vogntoget inne i tunnelen.

(NTB)