Fylte penger i plastposer

Fem i byggebransjen tiltalt av Økokrim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dansken bak det nå konkursrammede selskapet Legionærbygg, Glenn Bent Lykke Jensen, er tiltalt for ulovlig å ha tatt ut over 11 millioner kroner fra selskapet, og momsbedragerier på 2,8 millioner kroner.

– En farse. Det er personforfølgelse, sier Lykke Jensen (39).

Fire andre er tiltalt for å ha hvitvasket 10 millioner kroner ved hjelp av falske fakturaer for byggearbeider. Økokrim mener dansken tok det meste av pengene selv, og betalte svart til håndverkerne som arbeidet for ham.Bandidos

Førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim synes dansken har vært frekk.

– Mens vi har etterforsket dette, har den samme kriminaliteten fortsatt. Sannsynligvis har han trodd at det bare skulle bli en avgiftssak ut av det, slik at selskapet kunne gå konkurs og han kunne starte på nytt, sier Nordeng .

Få måneder før konkursen i Legionærbygg, gikk Lykke Jensen inn i et selskap som fikk navnet Legionbygg. Selv sier han at han bare hjalp en kamerat til å starte opp Legionbygg.

Overfor etterforskerne har det blitt hevdet at Glenn Bent Lykke Jensen har tilknytning til MC-klubben Bandidos.

– Jeg har hatt ansatt en snekker, som i sin fritid har kjørt motorsykkel med Bandidos. Det er den tilknytning jeg har hatt, sier han.Skygget bil

HER STARTET DET: Økokrims etterforskere ventet utenfor denne bankfilialen i Bjerregaards gate da en person skuulle hente oppimot en million kroner.
HER STARTET DET: Økokrims etterforskere ventet utenfor denne bankfilialen i Bjerregaards gate da en person skuulle hente oppimot en million kroner. Vis mer

Etterforskningen av Legionærbygg begynte med en hvitvaskingsmelding til Økokrims hvitvaskingsenhet. Det var bestilt en bankremisse på en knapp million som skulle utbetales kontant  Den 3  mai skulle pengene hentes i DnB Nors bankfilial i Bjerregaardsgate i Oslo. På utsida sto etterforskerne  To personer kom ut  en av dem med en bærepose  De to kjørte bort i hver sin bil den ene med etterforskerne på slep  Få kvartaler unna møtte vedkommende en tredje bil og etterforskerne så at det ble overlevert noe som liknet på en bunke pengesedler 

Glenn Bent Lykke Jensen avviser tiltalen fullstendig.

– Hvorfor har Legionærbygg fått fortsette i fire år under etterforskningen? Det er fordi det ikke er noen beviser, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer