Fyr i gardinene, bygård evakuert

En person til sykehus etter brann på Grünerløkka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Like før klokka 20.30 tok det  fyr i første etasje i en bygård i Toftesgate 25B øverst på Grünerløkka i Oslo.

Øyenvitner sier til Dagbladet.no at det var gardinene i en av leilighetene som tok fyr, og at kvinnen som var hjemme mistet kontrollen over flammene.

Røyken veltet ut fra en leilighet i første etasje, og beboerne beboerne er evakuert ut på baksiden og hovedinngangen mot Sannergata. Brannen var under kontroll ved 21-tiden.

- En person er brakt til sykehus med røykskader. Brannvesenet jobber nå med å slukke brannen, opplyser operasjonsleder ved Oslo politidistrikt. Operativ uteleder for politiet skryter av brannvesenets innsats og kjappe kontroll med flammene.- Takk, den rosen tar vi til oss. Det tok 16 minutter fra vi fikk brannmeldingen fra politiet til flammene var slukket. Det var full fyr i leiligheten da vi kom til åstedet, sier vaktkommandør Roy Kristoffersen i Oslo brannvesen til Dagbladet.no.

Brannvesenet rykket ut med alt disponibelt materiell: 24 mann og ni biler fra hovedbrannstasjonen, Briskeby, Sagene, Kastellet og Bryn.

- Som vanlig sendte vi inn røykdykkere i gården først. Vi har ikke full oversikt over hvor mange leiligheter det er i gården, men det bor mange der. Hele gårdskomplekset strekker seg fra 25B til 25 K  i tre etasjer pluss loft, sier Kristoffersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer