Fyr i gardinene, bygård evakuert

En person til sykehus etter brann på Grünerløkka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Like før klokka 20.30 tok det  fyr i første etasje i en bygård i Toftesgate 25B øverst på Grünerløkka i Oslo.

Øyenvitner sier til Dagbladet.no at det var gardinene i en av leilighetene som tok fyr, og at kvinnen som var hjemme mistet kontrollen over flammene.

Røyken veltet ut fra en leilighet i første etasje, og beboerne beboerne er evakuert ut på baksiden og hovedinngangen mot Sannergata. Brannen var under kontroll ved 21-tiden.

- En person er brakt til sykehus med røykskader. Brannvesenet jobber nå med å slukke brannen, opplyser operasjonsleder ved Oslo politidistrikt.

Operativ uteleder for politiet skryter av brannvesenets innsats og kjappe kontroll med flammene.

- Takk, den rosen tar vi til oss. Det tok 16 minutter fra vi fikk brannmeldingen fra politiet til flammene var slukket. Det var full fyr i leiligheten da vi kom til åstedet, sier vaktkommandør Roy Kristoffersen i Oslo brannvesen til Dagbladet.no.

Brannvesenet rykket ut med alt disponibelt materiell: 24 mann og ni biler fra hovedbrannstasjonen, Briskeby, Sagene, Kastellet og Bryn.

- Som vanlig sendte vi inn røykdykkere i gården først. Vi har ikke full oversikt over hvor mange leiligheter det er i gården, men det bor mange der. Hele gårdskomplekset strekker seg fra 25B til 25 K  i tre etasjer pluss loft, sier Kristoffersen.


Foto: Birger Emanuelsen
Foto: Birger Emanuelsen Vis mer