- Fyr opp!

Rune Gerhardsen nekter å følge Jens Stoltenbergs ordre om å legge avgiftsdebatten død. I går kveld møtte han Carl I. Hagen på hjemmebane samtidig som han kritiserer Ap-regjeringen for å lage dårlig reklame.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Feilen med Ap ligger ikke i hva vi står for, men hvordan vi snakker med velgerne. Jeg vet hvor mye statsrådene gjør for å rydde opp i forskriftsjungelen, men ingen legger merke til det. Ap-regjeringen burde brenne én idiotisk regel utenfor regjeringskontorene hver dag. Eller ta et stort bål på sankthans. Problemet er vel at det sikkert finnes en brannforskrift som gjør det umulig, sier Rune Gerhardsen til Dagbladet med et smil.

I går kveld debuterte han i en TV-duell mot Carl I. Hagen på TV2s «Tabloid». Der forsvarte Oslo Ap's sjuendekandidat i tillegg den avgiftspolitikken Fremskrittspartiet har stått for i alle år. Men samtidig hevdet han at Arbeiderpartiet egentlig står på borgernes side i kampen mot et altfor høyt avgiftsnivå.

Pølsevalg

- Velgerne må stemme på Frp hvis de vil ha Rune Gerhardsens politikk, sier Hagen, som åpenbart trives med at en profilert Ap-politiker løper etter Frp's politikk.

Gerhardsen hevder imidlertid at han har «bred støtte i partiet» for sitt syn.

- Er det ikke bare Frp som vinner på at du sier det samme som Hagen?

- Jeg vil selvsagt ikke fjerne like mange avgifter som Frp. Men vi må få vekk de latterligste. Den debatten må vi ta. Den sikreste måten å tape velgere på er å vike unna. Ap må gå i bresjen for å fjerne moms på pølsesalg og andre avgifter som undergraver respekten for avgiftssystemet, sier Rune Gerhardsen.

Ingen debatt

- Ifølge Aftenposten har statsminister Jens Stoltenberg gitt stortingsgruppa beskjed om at han ikke ønsker åpen debatt om avgiftene i valgkampen?

- Jeg så det, men jeg er litt usikker på hva som lå i dette. Det som er sikkert, er at debatten om dette går blant folk. Det er bare spørsmål om Ap skal delta eller ikke. For et parti som Ap går det ikke an å holde seg unna en så viktig debatt.

- Ap bør si rett ut at vi vil gå grundig gjennom avgiftssystemet. Det vil være et veldig viktig signal. Jeg forutsetter at Ap tar denne debatten. Det vil overraske meg om Ap's ledelse skygger unna, sier Rune Gerhardsen.

<B>BLI TYDELIG:</B> - Feilen med Ap ligger ikke i hva vi står for, men hvordan vi snakker med velgerne, sier Oslo Aps sjuendekandidat Rune Gerhardsen, som i går kveld møtte Carl I. Hagen i sin første TV-duell.