- Fyren i gul skjorte er bombemannen

Politiet mener de har fanget terrorist i Bangkok på overvåkingskamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Bangkok er sikre på at en mann som er fanget opp av overvåkingskameraer på åstedet kort tid før bomba ved Erawan-alteret gikk av, er gjerningsmannen.

- Fyren i gul skjorte er ikke bare mistenkt. Han er bombemannen, slår polititalsmann og generalløytnant Prawut Thavornsiri fast, melder nyhetsbyrået AP.

Statsminister for militærregjeringen, Prayut Chan-o-cha, uttalte tidligere i dag at myndighetene er på utkikk etter en mistenkt som ble filmet av overvåkingskameraer på åstedet, hindualteret Erawan, nær det sentrale Ratchaprasong-krysset, ifølge ABC News.

Setter fra seg sekken På overvåkingsvideoen ses en mann med gul skjorte og svart ryggsekk mens han tar seg igjennom folkemengden ved alteret, som er en mye besøkt turistattraksjon. Klokka 18.40 lokal tid setter han fra seg ryggsekken på en benk og går. Tjue minutter seinere går bomba av.

Tallet på ofre har steget det siste døgnet. Nå er 22 meldt døde og over 100 skadde etter bombeeksplosjonen.

Tidligere i dag ble ei annen bombe kastet fra ei bru over Chao Praya-elva, noen kilometer fra Ratchaprasong. Ingen ble skadd.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for bomba. Myndighetene erklærte imidlertid tidlig at bomba var ment å ramme regjeringen og økonomien, spesielt turistindustrien.

- Kan være fryktelig mange I et intervju med Dagbladet i går uttalte Stein Tønnesson, forsker og Sørøst-Asia-ekspert ved fredforskningsinstituttet Prio, at «fryktelig mange» kan stå bak bombeaksjonen - med henvisning til at mange kan han interesse av å spre frykt i landet.

22 DREPT: 22 mennesker er meldt omkommet og over 100 skadd etter gårsdagens bombeeksplosjon ved hindualteret Erawan i Bangkok sentrum. Ingen har tatt på seg ansvaret. Foto: Eric Seldin / Demotix / Corbis / NTB Scanpix
22 DREPT: 22 mennesker er meldt omkommet og over 100 skadd etter gårsdagens bombeeksplosjon ved hindualteret Erawan i Bangkok sentrum. Ingen har tatt på seg ansvaret. Foto: Eric Seldin / Demotix / Corbis / NTB Scanpix Vis mer

Han uttrykte også tvil om vi noensinne vil få greie på hvem som egentlig står bak.

- Noen kan alltids tre fram og ta på seg ansvaret - men de vil ikke nødvendigvis snakke sant, sa fredsforskeren.

Thailand har siden mai i fjor vært styrt av en militærjunta, som har mange fiender - bl.a. den avsatte tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra med familie og støttespillere, og krefter i politiet. Tønnesson understreket også den skjulte maktkampen som pågår i påvente av 88-årige kong Bhumibols død.

Etnisk malayiske muslimske separatister har i en årrekke utført terroraksjoner sør i Thailand, men få tror at de står bak gårsdagens aksjon; deres angrep har først og fremst rettet seg mot deres eget kjerneområde og aldri Bangkok.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram