Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drap på Maxbo på Notodden

- Fyren kom ut med øksa i hånda, helt blodig

Skulle handle maling da han havnet midt i drapsåsted. 

KOM TIL ÅSTEDET: Ole Bjørnar skulle handle på Maxbo på Notodden, og kom trolig bare få minutter etter drapet. Foto: Privat
KOM TIL ÅSTEDET: Ole Bjørnar skulle handle på Maxbo på Notodden, og kom trolig bare få minutter etter drapet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ole Bjørnar Kåsatul skulle handle maling sammen med samboeren sin, da de ble vitne til at en person ble drept inne på Maxbo Notodden lørdag ettermiddag.

- Jeg var på feil sted til feil tid. Hva skal man si, jeg skulle inn og handle maling og der inne var det ingen. Jeg sto der kanskje et halvt minutt, og lurte på hvor folk var. Jeg så etterhvert en fyr ved lageret, så jeg gikk mot ham. Idet han kom ut, så snudde han og gikk vekk og sa «du blir der!» til han med øksen, sier han til Dagbladet.

KOM TIL ÅSTEDET: Ole Bjørnar kom til Maxbo trolig bare få minutter etter drapet. Foto: Privat
KOM TIL ÅSTEDET: Ole Bjørnar kom til Maxbo trolig bare få minutter etter drapet. Foto: Privat Vis mer

Da skal allerede personen ha vært død.

- Klikka for en fyr

Politiet i Telemark har bekreftet at en person er død og en annen er pågrepet, etter voldsepisoden som endte i dødsfall. Politiet møter pressen klokka 18.30 lørdag kveld.

Kåsatul er ennå oppskaket da han prater med Dagbladet i 17-tida.

- Personen jeg så ved lageret fortalte at det hadde «klikka for en fyr». Jeg tror vi snakket maling og alt oppi dette, vi skjønte ingenting, sier han.

- Helt blodig og alt

Han mener drapet skal ha skjedd inne på butikkens lager.

- Fyren kom ut med øksa i hånda, helt blodig på hender og alt. Jeg så han ble pågrepet, sier han.

- Jeg har det ikke noe særlig nå, men jeg prater om det. Det hjelper. Det er ikke noe særlig når det synker inn.

PÅ STEDET: Politi, ambulanse og brannvesen rykket ut til Maxbo, som skulle til å stenge da drapet fant sted. Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix
PÅ STEDET: Politi, ambulanse og brannvesen rykket ut til Maxbo, som skulle til å stenge da drapet fant sted. Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix Vis mer

- Det så ut som han slo i bilen da han ble pågrepet. Han var i telefonen og gestikulerte, gikk fram og tilbake. Han så norsk ut, i midten av 20-åra, anslår han.

Dagbladet snakket tidligere i ettermiddag med Maxbos direktør, som er på vei til butikken for å ta seg av de ansatte.

- Jeg er på vei til Notodden for å ta meg av de ansatte, det er først og fremst min oppgave. Jeg skal opp og snakke med dem, sier Maxbo-direktør Lasse Erikmoen til Dagbladet i 16.30-tida.

- Mange vitner

Politiet bekrefter at det var flere som så det som skjedde.

- Det er politiets klare inntrykk at det har vært mange vitner til hendelsen i ettermiddag. Vi tar imot dem på Røde Kors-huset på Notodden. Vitner vi ikke har vært i kontakt med bes melde seg, sier operasjonsleder Gisle Småge til Dagbladet.

Leter dere etter flere gjerningspersoner?

- Politiet er ikke i søk etter andre, sier operasjonsleder Småge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling