Fyrer av mot boligblokk, ved hesteinnhegning og inne på T-banestasjon

Den ulovlige nyttårsfeiringen tar av i Oslo.

Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 20.50 i dag melder politiet i Oslo om et titall tilfeller av ulovlig fyrverkerioppskytning i løpet av dagen.

- Vi har fått inn mellom åtte og ti meldinger bare i løpet av de siste par timene, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand til Dagbladet.

To av meldingene kom inn rundt klokka halv ni.

I det ene tilfellet var det snakk om en guttegjeng på rundt seks stykker som fyrte av fyrverkeri mot en blokkfasade i Grenseveien på Hasle. Omtrent på samme tidspunkt smalt det ved en hesteinnhegning på Hauketo.

Dette uten at hestene ble truffet.

- Vi kjenner ikke til om de skjøt mot hestene. Melder sier at fyrverkeriene ble skutt opp rundt 20 meter unna, sier Hekkelstrand.

På spørsmål om politiet har påtruffet noen av lovbryterne, viser han til et tilfelle der det ble skutt opp raketter inne på Tøyen T-banestasjon.

- Vi fikk meldingen i femtida, og vi har påtruffet to gutter. De er mistenkt for å ha skutt opp raketter ved trappa inn mot stasjonen, sier Rune Hekkelstrand til Dagbladet.

Operasjonslederen understreker at det ikke er lov til å skyte opp fyrverkeri før klokka 18.00 på nyttårsaften, og da bare av voksne mennesker som befinner seg utenfor ring 2 i hovedstadsområdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer