Hans Houeland: Lokker med champagne på visning. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen
Hans Houeland: Lokker med champagne på visning. Foto: Eivind Yggeseth, FinansavisenVis mer

Fyrer opp med champagne på boligvisning

Eklund-sjef Hans Houeland lokker Facebook-venner med champagne på visning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Det bobler i hovedstadens boligmarked og boligmeglerne inviterer på champagne, skriver Finansavisen tirsdag.

Open house event Før helgen inviterte Eklund-sjef Hans Houeland tusenvis av Facebook-venner til det han kaller «Open house event» i Fjellgata 23 på Rodeløkka i Oslo. Prislappen er 14,9 millioner kroner og standarden skyhøy.

Houeland har nok av Facebook-venner — flere tusen i tallet. Disse fikk torsdag i forrige uke invitasjon til «An extraordinary Open House at this amazing Soho inspired house this Saturday at 16.00-19.00. Oh... and there will be champagne and good vibes... and lots of lots of buyers».

Vil skape interesse - Hensikten var å skape interesse for boligen. Vi hadde invitert venner, og i tillegg var det venner av eieren. Totalt kom det en 12-14 personer. Dagen etter var offisiell visning på normalt vis - da uten champagne, sier Houeland til Finansavisen.

Nordvik-megler Øyvind Olstad la ut en oppdatering på Facebook sist onsdag. Her har han avbildet kollega Sanna Damsund og Nils Nordvik sammen med seg selv med hvert sitt champagneglass. «Just finished this nice pre showing of the most beautiful classic villa in Solveien, Nordstrand with my successful colleagues. We wish you a great evening and springtime».

- Selger ønsket ikke noen åpen visning, men ettersom det var så mange interesserte arrangerte vi en lukket visning. Der var det snacks og brus til barna, og vi hadde Prosecco til voksne, men jeg tror ikke det var noen som drakk. Det er i hvert fall ikke slik at boligkjøpere går dritings fra visning i Norge slik man kan oppleve i Spania og med timesharevisninger, sier Nils Nordvik til Finansavisen.

Viktig med trygg og ordnet bolighandel - For å opptre i samsvar med regelverket, skal megler bidra til en trygg og ordnet bolighandel gjennom alle faser av meglingsoppdraget. I lys av dette - og på generelt grunnlag - vil det kunne anses å være i strid med god meglerskikk å servere alkohol til interessenter på boligvisning, sier seksjonssjef Anne-Karin Tuv i Finanstilsynet til Finansavisen. 

Flere økonominyheter Mener Finanstilsynet bommer fullstendig
Boligprisene stiger, men ikke overalt
Frykter at rentekutt vil fyre opp markedet