Fyret.nu registrert på samme navn som kjent svensk høyreekstrem

Er medlem av Svenskarnas Parti, som står bak mange av Fyrets artikler. Svensk politi betegner partiet som nazistisk.

SAMME NAVN: Den svenske IT-konsulenten og profilerte høyreekstremisten nekter for å eie domenet Fyret.nu. Men domenet er registrert på samme navn som hans. Faksimile: Fyret.nu
SAMME NAVN: Den svenske IT-konsulenten og profilerte høyreekstremisten nekter for å eie domenet Fyret.nu. Men domenet er registrert på samme navn som hans. Faksimile: Fyret.nu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet kan i dag avsløre at den norske nettsida Fyret.nu, som har ukjent redaksjon og ledelse, er registrert på samme navn som en kjent svensk høyreekstrem. Det bekreftes av Stiftelsen för internetinfrastruktur (.SE), den svenske organisasjonen som teknisk drifter og administrerer .nu- og .se-domenene.

Den svenske profilerte høyreekstremisten er medlem av Svenskarnas Parti (SvP), som fram til 2008 het Nationalsocialistisk Front. Han er bosatt i København, der han jobber som IT-konsulent og drifter partiets hjemmesider.

Fyret.nu er mye lest og delt via sosiale medier, hovedsakelig på grunn av sine artikler der de identifiserer mørkhudede volds- og seksualforbrytere med navn og bilde. De er også kjent for å skape oppstyr rundt sin feilaktige artikkel om at en skole i Ålesund skulle erstatte norske flagg i 17. mai-toget med flagg fra elevenes opprinnelsesland.

Tirsdag skrev Dagbladet at aktivistnettstedet Radikal Portal mener å ha bevis for at Fyret.nu egentlig er ei nazistisk side.

- Når mange lenker til dem uten å vite at de er nazistiske, er de samtidig med på å spre hatpropaganda, sier Shoaib Sultan, rådgiver i Antirasistisk Senter, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer