Fyrst Rainier av Monaco er død

Prins Albert tar over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sønnen tar over

Fyrst Rainier av Monaco (81) døde i dag morges klokka halv sju med prins Albert ved sin side. Prins Albert ble oppringt og bedt om å komme til sykehuset kort tid i forveien.

Rainier har ligget i koma den siste tida. Fyrsten etterlater seg tre barn, Caroline, Albert og Stephanie. Det ligger an til at prins Albert, som er ugift, overtar tronen i det lille fyrtedømmet etter faren.

Den aldrende fyrsten ble innlagt på sykehuset for en knapp måned siden med en lungeinfeksjon. Han hadde også problemer med hjertet og lungene. Rainier var den monarken i Europa som har regjert lengst.

Monaco, som ligger på Rivieraen ved Middelhavet, har blitt regjert av Grimaldi-familien siden 1300-tallet. Lilleputtstaten er stadig i søkelyset, både fordi den har et bredt spekter av tilbud til Europas jetsettere og fordi både Caroline, Albert og minstemann Stephanie har vært mye i medienes søkelys.

Familien Grimaldi har vært rammet av flere store tragedier. I 1982 døde fyrstinne Grace i en bilulykke der det lenge ble sagt at det var Stephanie som hadde sittet bak rattet. I 1990 døde Stefano Casiraghi, prinsesse Carolines ektemann, i en speedbåtulykke. Caroline ble alene med de tre barna Charlotte, Pierre og Andrea.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer
DRØMMEBRYLLUP:</B> Det var som et eventyr da prins Rainier giftet seg med filmstjernen Grace Kelly i 1956.
ALENE IGJEN: Nå er det de tre barna Caroline, Albert og Stephanie som skal bære Grimaldiarven videre.
LILLEPUTTSTAT:</B> Moncao er bittelite, men er likevel et populært turistmål. Nå sørger innbyggerne over fyrst Rainiers død.