Fyrte løs mot ranerne

Ranerne ventet på en verditransport, men ble skutt av politifolk som hadde gjemt seg i banken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet.no): Politiet bekreftet på en pressekonferanse i ettermiddag at de to som nå er siktet for grovt ransforsøk, ventet i DnB Nors lokaler på en pengetransport som skulle tømme nattsafen i banken.

Politiet hadde gjennom etterforskning fått tips om ranet og ventet med medlemmer av beredskapstroppen fra Oslo på ransmennene. Det er bare politiet som løsnet skudd mot de to ransmennene, som begge er tidligere domfelt for grovt ran.

- Flere tjenestemenn skjøt og det ble løsnet minst fem skudd. Vi har ingen indikasjoner på at ranerne har avfyrt sine våpen, sier Sefo-leder Åge Karlsen.

Han ønsker ikke å kommentere hvorfor politiet valgte å løsne skudd, fordi Sefo-granskningen av politiets aksjon fortsatt pågår.

Overvåket

Ranerne var utstyrt med et AG-3 våpen og en pistol. De skal ha oppholdt seg i banklokalet i mellom 10 og 30 minutter før skuddene ble løsnet av politifolk som lå i skjul i de samme lokalene. Beboere i nærområdet var evakuert i forkant av aksjonen.

Verditransporten som var på vei til banken tilhører Hafslund Sikkerhet. Sjåfører fra Hafslund har flere ganger den siste tiden rapportert om mistenkelige observasjoner av biler som vekterne føler har drevet spaning på verditransporten.

De to siktede vil bli begjært varetektsfengslet i Nedre Romerike tingrett i morgen. Det er usikkert om de vil møte i retten, ettersom de nå behandles for skuddskader på sykehus.

Langt rulleblad

De to siktede, en 35-åring og en 40-åring, har vært innblandet i ran, grove voldsforbrytelser og narkotikasaker tidligere.

35-åringen var en av politiets hovedmistenkte i Stavanger-ranet den første tiden i etterforskningen. Men han meldte seg selv og fremla et alibi for det tidspunktet ranet ble begått.

35-åringen ble i 1990 domfelt for å ha mishandlet en annen person så kraftig at vedkommende senere døde av skadene han pådro seg. Fem år senere ble han dømt for et ran i Drammen. Han har også vært siktet for et verditransportran som fant sted i Drammen i fjor.

40-åringen er domfelt for ran og har vært etterforsket for flere brudd på narkotikalovgivningen.

SKUTT: De to ransmennene ble skutt etter forsøk på å rane DnB Nors filial på Jessheim like etter midnatt.