Fyrte opp med bensin

En svensk mann brant inne da det ble forsøkt å fyre opp i ovnen med bensin i Åsnes i Hedmark i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 60 år gamle svensken var på besøk i huset. Mannen som bodde i huset, en 58 år gammel mann, og hans ti år gamle sønn, kom seg velberget ut. De varslet brannvesenet ved hjelp av en nabo.

Fyrte med bensin

Brannen startet som en eksplosjon da faren i huset forsøkte å få liv i ovnen ved hjelp av bensin, ifølge Adresseavisen.

-  Han skulle helle på litt diesel for at veden skulle ta bedre fyr, men tok feil kanne og helte på bensin i stedet, sier politibetjent Tom Erik Lien ved Åsnes lensmannskontor.

Svensken forsøkte å slukke flammene med plastmatter, men var sjanseløs da bensinkanna eksploderte.

Legesjekk

Huset var overtent da brannvesenet ankom en snau halvtime etter at brannen startet. 10-åringen og faren ble sendt for legesjekk, men kom fra det med skrekken. Åsnes kommune hadde i går møte om hvordan de skal skaffe tak over hodet til de husløse.

Kommunen har skaffet midlertidig innlosjering på hotell, men vil finne andre alternativer.

 EKSPLOSJONSBRANN:  Huset som brant ligger ved Vermundsjøen i Åsnes kommune i Hedmark. En mann brant inne, mens to berget seg ut i tide. Foto: Sverre Wiggen, Østlendingen/Scanpix.
EKSPLOSJONSBRANN: Huset som brant ligger ved Vermundsjøen i Åsnes kommune i Hedmark. En mann brant inne, mens to berget seg ut i tide. Foto: Sverre Wiggen, Østlendingen/Scanpix. Vis mer

Tredje dødsbrann

Dette er den tredje dødsbrannen denne jula. Ei ti år gammel jente fra Dal i Eidsvoll og en kvinne (74) i Holmestrand mistet begge livet første juledag. Også et hus i Hisdal i Hordaland ble totalskadd av brann i går. Kvinnen som befant seg i huset kom seg ut av huset i fysisk god behold.

Hittil i år er det registrert 66 omkomne i brann, noe som er 11 flere enn i hele fjor.Desember er årets klart verste brannmåned.