Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fyrverkeri, fulle barn, vold og fyllekjøring

Nordmenn feiret nyttår med fyll og vold.

NYTTÅR I OSLO:  I Oslo sentrum ble en mann ifølge politiet slått ned av en bilfører. Personeen på bildet, her fra Vigelandsparken, har ikke noe med saken å gjøre. Det ble en tåkefull nyttårsaften for de som hadde møtt opp i Vigelandsparken på nyttårsaften for å se på rakettene. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
NYTTÅR I OSLO: I Oslo sentrum ble en mann ifølge politiet slått ned av en bilfører. Personeen på bildet, her fra Vigelandsparken, har ikke noe med saken å gjøre. Det ble en tåkefull nyttårsaften for de som hadde møtt opp i Vigelandsparken på nyttårsaften for å se på rakettene. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): I Bergen måtte en 18-åring sendes til sykehus med øyeskade etter nærkontakt med fyrverkeri. Han ble alvorlig skadd, ifølge Haukeland universitetssjukehus.

I Oslo sentrum ble en mann ifølge politiet slått ned av en bilfører utenfor en pub i Rådhusgata. Mannen ble alvorlig skadd.

I Halden sentrum ble en mann i 20-årene slått ned. Han var bevisstløs flere ganger og ble sendt til sykehus, opplyser Østfold politidistrikt.

På Kolbotn torg i Oppegård hadde mange samlet seg for å feire nyttår, og det var tilløp til slagsmål, melder Follo politidistrikt. I Tønsberg ble en mann truffet i armen av en rakett.

Fulle barn Follo-politiet kunne natt til torsdag også melde om at en overstadig beruset tenåring var blitt tatt hånd om. I Kristiansund hadde en 17 år gammel gutt fyrt av fyrverkeri og deretter prøvd å stikke av fra politiet.

- Han var utagerende, ble kjørt hjem til mor og anmeldes, opplyser Romsdal og Nordmøre politidistrikt.

Også andre steder meldte politiet om fulle barn. I Harstad måtte politiet hente et overstadig beruset barn under 16 år. Vedkommende var så beruset at han måtte sendes til legevakten, opplyser politiet.

- Foreldrene er varslet. Ingen god start på det nye året, konstaterer operasjonssentralen i Midre Hålogaland politidistrikt.

Tåke Nyttårsaften ble det fyrt av fyrverkeri til en verdi av 40 millioner kroner, ifølge beregninger fra Statistisk sentralbyrå. I Bergen ble det sendt opp rundt 300 kilo fyrverkeri. I Stavanger ble himmelen dekorert med 150 kilo fyrverkeri i regn og tåke. Tåke var det også i Oslo, noe som bidro til dårlig sikt for de mange som ønsket å se på.

Ifølge Oslo politidistrikt møtte 50.000 personer opp på Rådhusplassen, uten meldinger om skadde. Men politiet beslagla en del fyrverkeri.

Ved havna i Drøbak møtte 1.500 personer opp for å se på fyrverkeriet. Follo-politiet meldte om god stemning på stedet.

Like god stemning var det ikke for en beboer i Sør-Trøndelag. Han varslet politiet om at huset var blitt truffet av en rakett som naboen hadde fyrt av. En time inn i det nye året fikk politiet i Stavanger melding om at noen hadde avfyrt raketter inne i en buss på vei til byen.

Brann I Ålesund måtte brannvesenet rykke ut for å slukke en gressbrann på byfjellet Sukkertoppen. I den forbindelse advarte Sunnmøre politidistrikt mot at nødraketter antenner terrenget.

- Ikke send opp disse. Dette vil fra nå av bli anmeldt, het det i en uttalelse, etterfulgt av tre utropstegn.

Samme politidistrikt fikk også melding om lyngbrann på Ellingsøy i Ålesund.

Flere steder i landet kom det meldinger om røykutvikling fra leiligheter. Det var også en boligbrann i Alta, og politiet ble varslet om promillekjøring en rekke steder rundt omkring i landet.

Heistur og dikt I Trondheim fikk noen personer oppleve en heistur ved inngangen til det nye året. Brannmannskaper måtte tilkalles for å få dem ut av heisen de satt fast i på Møllenborg.

- Tips - ikke hopp i heisen, konkluderte Sør-Trøndelag politidistrikt etter hendelsen.

Follo politidistrikt valgte også sine ord med omhu, og markerte det nye året med et dikt. «Da har vi lukket porten til totusenogfjorten. Måtte det nye året bli flott. Gode ønsker fra oss kledd i blått». (©NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media