Fyrverkeri inne på McDonald's

To gutter født i 2003 ble pågrepet etter å ha fyrt opp fyrverkeri inne på McDonalds i Tønsberg.

EVAKUERT: Politi og brannvesen kom til stedet og både McDonald's og Kiwi måtte luftes ut etter at to ungdommer sendte opp fyrverkeri inne på McDonald's i Tønsberg. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
EVAKUERT: Politi og brannvesen kom til stedet og både McDonald's og Kiwi måtte luftes ut etter at to ungdommer sendte opp fyrverkeri inne på McDonald's i Tønsberg. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer
Publisert

Ole Kamben, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, opplyser at de ble varslet klokka 17.26, om at gutter avfyrte fyrverkeri inne på McDonald's.

- Det er stengt på stedet nå. Vi tok kontroll på tre gutter født i 2003, og beslagla en bag med en del alkohol, sier Kamben til Dagbladet.

Guttene, som ikke var beruset, ble dimittert på stedet, opplyser politiet til Dagbladet.

- De fikk tydelige formaninger om ikke å gjenta dette, sier operasjonslederen.

Episoden i Tønsberg er ikke den eneste fyrverkeri-episoden så langt nyttårsaften.

Fyrverkeri mot kirke

I Bergen var det på kort tid to ulike hendelser. Først ble det skutt opp fyrverkeri mot Korskirken, som befinner seg innenfor totalforbudssonen for fyrverkeri.

Operasjonsleder Terje Magnussen sier til Dagbladet at det var mange mennesker til stede ved Korskirken og at de ikke har fått rede på hvem som sto bak den ulovlige oppskytningen.

Ved Gullgruven kjøpesenter i Åsane sto ungdommer på taket av parkeringshuset og kastet fyrverkeri ned på folk som gikk forbi.

Politiet opplyser at de pågrep to 14 år gamle gutter som kjøres hjem til foreldrene sine, mens flere andre ungdommer løp fra stedet.

- Vi frykter utvilsomt flere episoder utover kvelden. Nå er det to meldinger på kort tid, sier operasjonsleder Magnussen til Dagbladet.

Fyrverkeri mot stall

I går ble sendt opp fyrverkeri inne i en stall på Stovner i Oslo.

- Heldigvis tok de fleste hestene det pent, men vi har et par individer som ble litt mer preget etter hendelsen, sa rideinstruktør Lune Fuglstad til Dagbladet i går.

Det ble i går også brukt fyrverkeri på busser og mot kjøretøy i hovedstaden.

- De fleste vi har tatt for dette er barn, ned i 12-årsalderen, sa operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo-politiet til Dagbladet i går.

Jøkling ber foreldre være skeptiske til om barna deres går ut med fyrverkeri, og følge godt med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer