Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Fyrverkeri skremmer ikke bare gamle hunder, men gamle terrorofre også. Tiden fryser hver gang. Vær så snill og vent til nyttårsaften»

Utøya-overlevende Viljar Hanssen oppfordrer folk til å vente med raktettene til nyttårsaften.

BER FOLK VENTE:  Viljar Hanssen var blant ungdommene som ble skadet på Utøya 22. juli. Han ber folk vente med å sende opp fyrverkeri fram til nyttårsaften. Bildet er fra 2012.  
Foto: Berit Roald / Scanpix
BER FOLK VENTE: Viljar Hanssen var blant ungdommene som ble skadet på Utøya 22. juli. Han ber folk vente med å sende opp fyrverkeri fram til nyttårsaften. Bildet er fra 2012. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I takt med at 2015 nærmer seg slutten, øker antall smell fra fyrverkeri sendt opp av personer som ikke greier å vente til årets siste dag. 

Én av personene som reagerer på tjuvstarten er Utøya-overlevende Viljar Hanssen (21). 

- Fyrverkeri skremmer ikke bare gamle hunder, men gamle terrorofre også. Tiden fryser hver gang. Vær så snill og vent til nyttårsaften! skriver han på Twitter.

Panikkmodus Den tidligere AUF-eren bråvåknet tirsdag formiddag til lyden av det som kunne høres ut som skudd. Det viste seg å være noen som hadde sendt opp fyrverkeri, melder Nordlys

- Det ligger i blodet. Jeg går rett i panikkmodus, og bruker de neste timene på å roe meg ned igjen, sier han til avisa.

Hanssen ble livstruende skadd 22. juli 2011, da han ble skutt i hode, skulder, arm og hånd. Han er blind på høyre øye etter skytinga på Utøya.

Studerer i Tromsø I forbindelse med fireårsdagen for terrorangrepet snakket Dagbladet med Hanssen og lillebroren, Torje, som også var på Utøya.

Brødrene er glade for at de har hverandre.

- Jeg vet ikke om jeg hadde vært her i dag uten broren min. Det at jeg kunne høre stemmen hans i bakgrunn da jeg var i halvkoma og kjempa for livet, tror jeg var avgjørende for at jeg kom gjennom det, fortalte Viljar, som nå studerer ledelse, innovasjon og marked. 

- Jeg vil ha en ordentlig utdannelse og jobb. Jeg studerer og prøver å leve et vanlig liv som 21-åring i Tromsø. Jeg snakker og lever politikk hver dag, men det er også ting som er viktigere for meg, sa han. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media