BER FOLK VENTE:  Viljar Hanssen var blant ungdommene som ble skadet på Utøya 22. juli. Han ber folk vente med å sende opp fyrverkeri fram til nyttårsaften. Bildet er fra 2012.  
Foto: Berit Roald / Scanpix
BER FOLK VENTE: Viljar Hanssen var blant ungdommene som ble skadet på Utøya 22. juli. Han ber folk vente med å sende opp fyrverkeri fram til nyttårsaften. Bildet er fra 2012. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

«Fyrverkeri skremmer ikke bare gamle hunder, men gamle terrorofre også. Tiden fryser hver gang. Vær så snill og vent til nyttårsaften»

Utøya-overlevende Viljar Hanssen oppfordrer folk til å vente med raktettene til nyttårsaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I takt med at 2015 nærmer seg slutten, øker antall smell fra fyrverkeri sendt opp av personer som ikke greier å vente til årets siste dag. 

Én av personene som reagerer på tjuvstarten er Utøya-overlevende Viljar Hanssen (21). 

- Fyrverkeri skremmer ikke bare gamle hunder, men gamle terrorofre også. Tiden fryser hver gang. Vær så snill og vent til nyttårsaften! skriver han på Twitter.

Panikkmodus Den tidligere AUF-eren bråvåknet tirsdag formiddag til lyden av det som kunne høres ut som skudd. Det viste seg å være noen som hadde sendt opp fyrverkeri, melder Nordlys

- Det ligger i blodet. Jeg går rett i panikkmodus, og bruker de neste timene på å roe meg ned igjen, sier han til avisa.

Hanssen ble livstruende skadd 22. juli 2011, da han ble skutt i hode, skulder, arm og hånd. Han er blind på høyre øye etter skytinga på Utøya.

Studerer i Tromsø I forbindelse med fireårsdagen for terrorangrepet snakket Dagbladet med Hanssen og lillebroren, Torje, som også var på Utøya.

Brødrene er glade for at de har hverandre.

- Jeg vet ikke om jeg hadde vært her i dag uten broren min. Det at jeg kunne høre stemmen hans i bakgrunn da jeg var i halvkoma og kjempa for livet, tror jeg var avgjørende for at jeg kom gjennom det, fortalte Viljar, som nå studerer ledelse, innovasjon og marked. 

- Jeg vil ha en ordentlig utdannelse og jobb. Jeg studerer og prøver å leve et vanlig liv som 21-åring i Tromsø. Jeg snakker og lever politikk hver dag, men det er også ting som er viktigere for meg, sa han.