«Fyrverkeri skremmer ikke bare gamle hunder, men gamle terrorofre også. Tiden fryser hver gang. Vær så snill og vent til nyttårsaften»

Utøya-overlevende Viljar Hanssen oppfordrer folk til å vente med raktettene til nyttårsaften.

BER FOLK VENTE:  Viljar Hanssen var blant ungdommene som ble skadet på Utøya 22. juli. Han ber folk vente med å sende opp fyrverkeri fram til nyttårsaften. Bildet er fra 2012.  
Foto: Berit Roald / Scanpix
BER FOLK VENTE: Viljar Hanssen var blant ungdommene som ble skadet på Utøya 22. juli. Han ber folk vente med å sende opp fyrverkeri fram til nyttårsaften. Bildet er fra 2012. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I takt med at 2015 nærmer seg slutten, øker antall smell fra fyrverkeri sendt opp av personer som ikke greier å vente til årets siste dag. 

Én av personene som reagerer på tjuvstarten er Utøya-overlevende Viljar Hanssen (21). 

- Fyrverkeri skremmer ikke bare gamle hunder, men gamle terrorofre også. Tiden fryser hver gang. Vær så snill og vent til nyttårsaften! skriver han på Twitter.

Panikkmodus Den tidligere AUF-eren bråvåknet tirsdag formiddag til lyden av det som kunne høres ut som skudd. Det viste seg å være noen som hadde sendt opp fyrverkeri, melder Nordlys. 

- Det ligger i blodet. Jeg går rett i panikkmodus, og bruker de neste timene på å roe meg ned igjen, sier han til avisa.

Hanssen ble livstruende skadd 22. juli 2011, da han ble skutt i hode, skulder, arm og hånd. Han er blind på høyre øye etter skytinga på Utøya.

Studerer i Tromsø I forbindelse med fireårsdagen for terrorangrepet snakket Dagbladet med Hanssen og lillebroren, Torje, som også var på Utøya.

Brødrene er glade for at de har hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer