Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fysikkprofessoren hylles etter dette

«Vi skal gjøre det vi kan for å få deg gjennom dette faget».

HYLLES: Fysikkprofessor Bruce Johnson holder studentens datter imens han underviser. Foto: Kelly Damphousse/Facebook
HYLLES: Fysikkprofessor Bruce Johnson holder studentens datter imens han underviser. Foto: Kelly Damphousse/Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kristen Black (21) tok en pause fra studiene for å få barn. Hun var fast bestemt for å komme seg tilbake til Arkansas State University.

Hennes fysikkprofessor, Bruce Johnson (58), holder ekstratimer to ganger i uka for å hjelpe studentene med hjemmeleksene. De fleste i klassen deltar på disse ekstratimene, fordi faget er krevende.

Black derimot, kan ikke delta fordi hun må hente datteren hos barnevakten. For et par uker siden følte Black at hun trengte hjelp til en kommende prøve, og spurte Johnson om hun kunne ta med datteren.

Det fikk hun lov til, skriver The Washington Post.

Barnevakt og professor
Halvveis inn i skoletimen smilte den lille jenta til professoren, som selv har fire barn og sju barnebarn. I 20 minutter holdt han den lille jenta imens han hjalp studentene.

- Jeg kunne ikke motstå hennes søte smil og de små armene som strakte seg mot meg. Så jeg spurte moren om jeg fikk holde henne, sier Johnson.

Ifølge Black sa professoren til henne: «Vi skal gjøre det vi kan for å få deg gjennom dette faget». Et bilde av professoren og den lille jenta går viralt på internett, og professor Johnson hylles.

Studentene imponerer
Professoren selv er overrasket over oppmerksomheten, men synes det er gøy at bildet sprer seg slik. Han er overrasket fordi det ikke er uvanlig at studentene tar med barna sine til hans skoletimer. Johnson omtaler dette som fantastiske opplevelser, og forteller at han nylig tok seg tid til å leke med en students to år gamle sønn.

Johnson har undervist ved universitetet i 24 år. Han forteller til CNN at han blir imponert av studenter som studerer samtidig som de oppdrar barn.

- Det vi gjør er bare en liten brøkdel i forhold til deres harde arbeid.

- Bryr seg
Bildet ble først delt av en av Johnsons kolleger, Kelly Damphousse, men ble fort spredt på internett.

«En av mine studenter sendte med dette bildet av min kollega. (..) Hun sa: Han bryr seg så mye om studentenes suksess», skrev Damphousse på Facebook forrige uke.

Black ønsker å oppfordre mødre til å ikke være redde for å spørre etter hjelp, og forteller at hun var redd for at morsrollen skulle hindre henne i å studere.

- Til mødre der ute som også er studenter: Det tar mot, støtte og besluttsomhet til, men det er mulig med støtten fra venner, familie og fakultetet, sier hun til CNN.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media