Fytti heite for ei kveite!

Denne 202 kilo tunge monsterfisken tatt på stang i Værøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Denne monsterkveita veier 202 kilo. Den er 246 centimeter lang og 195 centimeter i omkrets. Da beistet valgte å bite på kroken på stanga til danske Søren Beck utenfor Værøy i Lofoten i går ble fisken, mest sannsynlig helt ufrivillig, også en mulig ny verdensrekord.

- Vi skal sende inn bilder og lengdemål for å få den registrert som ny rekord, forteller svenske Kristian Keskitalo til avisa Lofotposten.

Han er også mannen som har tatt bildene du ser i denne artikkelen. Keskitalo jobber for firmaet Wildwater og hadde med seg en gruppe med danske journalister på fiske da verdensrekorden ble satt.

Og journalistene gjorde et virkelig skup i går.

Lensmannen veide

Keskitalo forteller om noen dramatiske minutter mens journalisten forsøkte å hale i land kveita i båten.

- Det måtte fire voksne menn for å få den opp i båten. Det var en veldig tøff jobb, men det var nokså grunt vann slik at det var over på cirka en halvtimes tid. Men det var en dramatisk halvtime, sier Keskitalo til Dagbladet.no, som legger til at det var stor jubel på sjøen da fangsten var et faktum.

Han beskriver kampen mot rekordfisken som hard, men kort. Han mener Værøy har blant de beste stedene for kveitefiske i hele verden.

KJEMPEFANGST: Danske Søren Beck hadde virkelig fiskelykke i går da han fikk denne feite kveita på kroken. 202-kilos fisken holder til ny verdensrekord for fangst av kveite med stang. Foto: Kristian Keskitalo
KJEMPEFANGST: Danske Søren Beck hadde virkelig fiskelykke i går da han fikk denne feite kveita på kroken. 202-kilos fisken holder til ny verdensrekord for fangst av kveite med stang. Foto: Kristian Keskitalo Vis mer

Da fisken ble landsatt på kaia tok lensmannen i Værøy og Røst de nødvendige målene, slik at rekordmålene kan registreres, skriver Lofotposten.

Lønnsomt for barneskolen

Avisa skriver at den forrige rekorden for kveite på stang bare ble en måned gammel. Den fisken veide bare 194 kilo og ble tatt av en tysker.

Og fisken blir ikke bare verdsatt som en rekordfisk.

- Kjempekveita skal selges til et lokalt fiskebruk. Inntektene gir vi til barneskolen på Værøy, sier Keskitalo til Dagbladet.no

Fytti heite for ei kveite!
DEILIG Å VÆRE DANSK I NORGE: Danske Søren Beck med kjempekveita trygt på land.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer