SISTE G8: Det siste G8-møtet ble holdt i Nord-Irland i fjor. Nå vurderer lederne i i de andre G8-landene et møte uten Russland. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL
SISTE G8: Det siste G8-møtet ble holdt i Nord-Irland i fjor. Nå vurderer lederne i i de andre G8-landene et møte uten Russland. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALLVis mer

- G8 vurderer møte uten Russland

Møte i Sotsji innstilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om Russland blir sparket ut av G8-gruppen på grunn av Ukraina-krisen, kan det bli holdt et alternativt G7-møte i London, skriver Der Spiegel. De store industrilandenes samarbeidsorgan G8 skulle opprinnelig ha sitt neste møte i den russiske OL-byen Sotsji i juni. Men forberedelsene til dette møtet er blitt lagt på is på grunn av Russlands inntog på Krim-halvøya.

Utestengelse av Russland fra G8-gruppen er en av de internasjonale sanksjonene som kan bli vurdert dersom ikke striden om Krim-halvøya blir løst.

Ifølge den tyske avisa Der Spiegel har britene tilbudt seg å holde et alternativt møte for de øvrige sju landene i gruppa - Tyskland, Japan, Frankrike, Canada, Italia, USA og Storbritannia - i London.

Tyske myndigheter påpeker imidlertid at det eneste som er blitt bestemt til nå, er at forberedelsene til G8-møtet i Sotsji innstilles.

- Utover det er ingen andre beslutninger blitt tatt, heter det i en uttalelse fra statsminister Angela Merkel.

(NTB)