Ga 1,5 mill. for møbler han ikke ville ha

Offisielt ga Stein Erik «Rimi» Hagen 12,4 millioner kroner for hytta. Men i en hemmelig avtale har han i tillegg punget ut med 1,5 millioner kroner for møbler han ikke ville ha.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): - Jeg er fornøyd, sa en smilende Stein Erik Hagen da han kom ut fra Kragerø tingrett etter en lang dag i retten i september i år.

Krangelen sto om ei hytte Hagen hadde kjøpt for femten millioner kroner, men nektet å betale. Hagen var saksøkt av selgerne, Tanberg-familien i Kragerø. Tre timer med lukkede forhandlinger førte til at partene inngikk forlik samme kveld.

Hva Hagen måtte punge ut med, skulle holdes hemmelig.

Hagens ære

Salget som nå er tinglyst i Kragerø, viser at hytta ble kjøpt for 12,4 millioner kroner. Kjøper er Canica As, Hagen-familiens private investeringsselskap.

Det som ikke står i noe offentlig papir, er at den styrtrike forretningsmannen har betalt 1,5 millioner kroner ekstra. Det skal være for innboet i hytta, et innbo som etter det Dagbladet forstår hadde minimal verdi. Og som Hagen ikke ville ha.

På informert hold får Dagbladet opplyst at det var svært viktig for Hagen å få delt opp summen, slik at kjøpesummen på hytta ble satt så «lavt» som 12,4 millioner kroner.

Det skulle angivelig redde Hagens ære.

- Det er ikke bare penger det dreier seg om. Men jeg liker ikke å føle at jeg har blitt lurt, sa Hagen i tingretten.

Han hadde fått høre av andre finanstopper at prisen på femten millioner kroner for hytta på Røssholmen i Kragerø-skjærgården, var altfor høy.

Hentet innboet

- Jeg kan bekrefte at Hagen ikke ville ha noe av innboet. Det hentet vi selv. Vi ringte også seinere for å høre om et par joller. Heller ikke dem ville han ha, sier Andreas Tanberg, til Dagbladet.

- Det føles bittert at Stein Erik Hagen framsto som en seierherre etter at forliket var inngått. Vi ble framstilt som om vi skulle ha lurt ham, sier Andreas Tanberg, i en kommentar til Dagbladet.

TAUS: Stein Erik Hagen har fått anledning til å kommentere hytteforliket i Dagbladet, men forholder seg taus.
HEMMELIG: Denne eiendommen er tinglyst solgt for 12,4 mill. Men i en hemmelig avtale har Stein Erik Hagen betalt 1,5 millioner for møbler han ikke ville ha.