Ga 15 mill. for råskinn

Kunne du tenke deg å ta 0-100 km/t på under tre sekunder? Det kan Fevik-mannen Fredrik Østereng (30) nå gjøre i sin nye Ferrari FXX.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Agderposten kunne i går melde om det nye fartsvidunderet som skal frese rundt på Sørlandets bilbaner i tida framover. Den splitter nye Ferrari-modellen skal bare produseres i 29 eksklusive eksemplarer, og Østereng måtte derfor grave djupt i lommeboka for å finansiere bilen. Han la 15 millioner kroner på bordet da han kjøpte bilen hos den svenske Ferrari-importøren Aotoropa AB i Malmö - og Ferrarien er den eneste av sitt slag som leveres i Skandinavia.

Et samleobjekt

-  En fantastisk bil, og den største handelen vi noen gang har gjort. Den er kommet i rette hender. Den ble kjøpt av en gentleman fra Norge, sier salgsdirektør Filip Larsson hos Aotoropa til avisa. Larsson vil ikke røpe identiteten til sin nye yndlingskunde, men Agderposten avslører at det er investoren Fredrik A. Østereng fra Fevik som har handlet.

Han er Ferrari-fan, og fra før har han tre andre Ferrarier: En F340, F360 Challenge og F612. Tidligere i år la han ut sin F430 for salg.

Bilen han nå har skaffet seg, er allerede et samleobjekt, mener importøren.

-  De 29 eksemplarene som er laget kunne blitt solgt i USA alene. Det finnes allerede over 100 kjøpere i dag som ville betalt betydelig mer for bilen sier Larsson.

FXX-en er utviklet for å gi en utvalgt kundegruppe muligheten til å bli prøvekjørere. De eksklusive kundene skal gi tilbakemeldinger som skal brukes i utviklingen av nye og mer «folkelige» modeller, skriver Agderposten.

Østereng selv kommenterer ikke kjøpet. Han fikk overlevert bilen ved Ferrari-konsernets hovedkvarter i Italia 14. november .

Michael Schumacher

Etter avhentingen skal Fevik-mannen ha brukt dagen på testkjøring på Fiorano-banen, og med seg hadde han verdensmester Michael Schumacher. Etter testdagen svarte Østereng dette til nrk.no da de spurte om bilen er verdt prisen:

-  Kan ikke annet enn å si ja! Det gir nesten en Formel 1-følelse å kjøre den.

HELDIGGRIS: Fredrik Østereng.
GODBILEN: Fredrik Østereng (30) har kjøpt en Ferrari FXX til 15 millioner kroner. Bilen er bare godkjent for banekjøring.