-  Ga aldri løfter til pedofili-siktet

Politiet ga aldri signaler om betinget fengsel til 72-åringen som har erkjent overgrep mot 43-åringens barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): -  Politiet skal aldri uttale seg om hva resultatet kan bli av en straffesak. I dette tilfellet har det heller ikke skjedd. Det som kom til uttrykk i lokalavisa, var en saksframstilling utelukkende fra en part i saken, sier politiadvokat Gøril Lund.

Hun er ikke enig i 43-åringens kritikk av politiets etterforskning.

-  Dette er et prioriteringsområde, og det har vi også fulgt opp i forhold til saksbehandlingstid, mener Lund.

Etter at barnet og overgriperen ble avhørt, ble saken sendt over til Statsadvokaten i Troms og Finnmark for påtalemessig avgjørelse. Før tiltalen lå klar, kalte imidlertid politiet i Alta saken tilbake. Nye opplysninger indikerte at sakens omfang i forhold til 43-åringens barn var større enn antatt: en rekke overgrep over flere år.

-  Den siktede har erkjent forholdene i saken som først ble oversendt statsadvokaten. Det gjenstår nå et nytt og siste avhør med den siktede i forhold til de nye opplysningene, fastslår Lund.

43-åringens sak er også i ferd med å bli ferdig etterforsket. Han er fortsatt siktet for forsøk på forsettlig drap. Lensmann i Alta, Tor Johansen, slår fast at han betrakter slik selvjustis som svært alvorlig.

-  Det er ikke akseptabelt, konstaterer Johansen.

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med 72-åringen som har erkjent overgrep, uten å lykkes.