- Gå alltid med høye hæler og leppestift

Bank of Englands råd til sine kvinnelige ansatte i disse krisetider.

PÅ TÅ HEV: Kronprinsesse Mette-Marit ankom UNAIDS kontorer i Geneve i disse blå høyhælte skoene. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
PÅ TÅ HEV: Kronprinsesse Mette-Marit ankom UNAIDS kontorer i Geneve i disse blå høyhælte skoene. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mens den britiske økonomien kjemper i motbakke, mens arbeiderne streiket og verdens mektigste ledere var samlet til toppmøte i Davos, rettet den britiske sentralbanken Bank of England oppmerksomheten mot noe helt annet enn finanskrisen.

Under et seminar fikk bankens kvinnelige ansatte klare instrukser om hvordan de bør kle seg på jobb.

«Se profesjonell ut, ikke moteriktig. Vær forsiktig med parfyme, gå alltid med høye hæler av en eller annen sort - maks fem centimeter. Gå alltid med noe sminke, selv om det bare skulle være leppestift», heter det i skrivet, som er lekket til de engelske storavisene.

«Sko og skjørt må være i samme farge. Ankellenke er fy-fy. Hvite høye hæler, fullstappede vesker, for mange ringer og mange hull i ørene, er heller ikke noe du vil bli assosiert med», står det videre.

- AvskyeligDisse anbefalingene har ikke overraskende høstet storm i England. Ikke så rent få mener det Bank of England har gjort er kvinnediskriminerende og kvinnefiendtlig.- Det Bank of England gjør er avskyelig. Det at de bruker våre penger på disse tingene, sier Ruth Lea, økonomisk rådgiver til Arbuthnot Banking Group til avisa Independent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer