Ga alt for Veronica

LILLESTRØM (Dagbladet): Mens Bodil Kirkemo omfavnet datteren Veronica varmt og lenge, ofret ikke Kristin moren et blikk, etter at hun hadde holdt en flammende forsvarstale for Veronica. Kristin ble framstilt som en løgnaktig narkoman som har lett for å skyve skylda over på andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kristin syntes det var veldig sårt å oppleve at hennes egen mor står og sier slike ting. Men samtidig synes hun at det må være så åpenbart for alle at det bare er oppkok, så hun er ikke så bekymret for konsekvensene av vitnemålet, sier Kristins forsvarer Johnny Veum etter at Kristin Kirkemo Haukeland hadde marsjert ut av rettssalen, glødende av sinne.

Rød av sinne

Mor Kirkemo sa at Veronica alltid har vært ei fantastisk snill, skoleflink og grei jente, som har tatt ansvar for familien og som det aldri har vært bråk med:

- Hun har vært ei flott jente siden hun ble født, sa hun.

Kristin ble rødere og rødere i ansiktet etter som moren kom med stadig flere negative beskrivelser av henne.

- Kristin klarer ikke å skille fantasi og virkelighet, og har alltid hatt en voldsom fantasi, sa Bodil Kirkemo. Hun beskyldte også Kristin for å lyve i drapssaken, og sa at Kristin alltid hadde hatt det med å legge skylda på andre.

- Kristin må vite hvem hun har levert våpnene til. Det er ikke sant at hun leverte dem til Per og Veronica. Per hater våpen, og Veronica har aldri vært borti våpen. Jeg skulle virkelig ønske hun kunne reise seg og fortelle hvor de ble levert, sa moren, og så rett på Kristin.

Da Bodil Kirkemo kom inn på hvordan Kristin behandlet sønnen sin, klarte Kristin knapt å sitte stille på tiltalebenken. Hun ble så forbanna at hun kløp sin forsvarer Johnny Veum hardt i armen og sa til ham «det er ikke sant, det er ikke sant».

Ikke nevnt i avhør

- En gang holdt Kristin sønnen sin i beina ut fra verandaen fordi han ikke ville høre. En annen gang ble jeg oppringt av en nabo fordi guttungen var ute og gikk alene i bare bleiene. Da jeg kom hjem, sov Kristin ut rusen på sofaen, fortalte moren.

Flere av episodene Bodil Kirkemo fortalte om Kristins sønn, var ikke nevnt i noen av de fem avhørene av henne. Der står det heller ikke at Kristin endrer personlighet når hun er rusa eller at hun har lett for å legge skylda på andre, slik Bodil Kirkemo hevdet i går.

- Hvorfor står ikke dette i avhørene? spurte Veum.

- Jeg har fortalt det, så jeg begriper ikke hvorfor det ikke er med, svarte hun.

Veum påpekte også at en rekke av de andre beskyldningene mot Kristin som moren kom med i retten i går, ikke står nevnt i avhørene.

- Synes du at det du forteller i dag passer godt inn i advokat Sullands forsvar? spurte Veum.

- Nei, jeg har ikke tenkt den tanken, svarte Bodil Kirkemo.

- Så dette er ikke bare ting du har trukket opp av hatten i dag, da? spurte Veum.

- Nei, så absolutt ikke, svarte mor Kirkemo bestemt.

<B>TRØSTET AV MAMMA: Etter å ha snakket varmt og i rosende ordelag om datteren Veronica, ga moren Bodil Kirkemo sin trippeldrapstiltalte datter en hjertelig omfavnelse i retten i går.