Ga beskjed om å skjerme asylbarna - men det visste ikke politiet

Beskjeden nådde aldri fram.

Oslo 20141008. Justisminister Anders Anundsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Oslo 20141008. Justisminister Anders Anundsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen lovet i fjor høst at de lengeværende asylbarna skulle skjermes. Men beskjeden nådde aldri fram til politiet.

Regjeringen endret i fjor høst en sentral formulering i et styringsbrev til Politidirektoratet (POD). De rødgrønnes ordre om å prioritere saker «som omfatter barn som har oppholdt seg lenge i Norge uten tillatelse» ble erstattet med at «saker som omfatter barn skal prioriteres», skriver Bergens Tidende.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) sa fra Stortingets talerstol at regjeringen «har myket opp fokuset». Dermed hadde ikke politiet lenger i oppdrag å sende ut flest mulig asylfamilier som har vært lenge i landet uten lov.

Samme ordlyd Høyre og Frp ble etter valget i fjor enige med KrF og Venstre om en oppmykning av regelverket for denne gruppen med lengeværende asylbarn.

Ifølge Bergens Tidende nådde aldri denne beskjeden ut til landets politi. Da POD sendte sine instrukser nedover i systemet, var ordlyden den samme som før.

Sjefen for Politiets utlendingsenhet (PU), politimester Kristin Kvigne, bekrefter overfor avisen at det er innholdet i PODs disponeringsskriv som legger føringene for dem. Hun bekrefter at det er de lengeværende familiene som er en prioritert gruppe for uttransportering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer