Ga bort 193.000 - ble arrestert

Mannen som anonymt sendte Songdalen kommune 193.000 kroner i gave til eldreomsorgen, er pågrepet av politiet, mistenkt for skattesvindel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I slutten av november sendte mannen en konvolutt med gamle tusen-lapper til kommunen. På konvolutten stod det at pengene skulle gå til sosial eldreomsorg. Ordføreren og økonomisjefen i kommunen jublet, men nå er den tilsynelatende velgjøreren med stort hjerte for eldreomsorgen redusert til en skattesnyter med dårlig samvittighet.

Fikk tips

Mannen, en håndverker i 50-årene, har i politiavhør innrømmet at han sendte pengene til kommunen i et forsøk på å gjøre opp for sine synder, skriver Fædrelandsvennen.

- Mannen mente han skyldte kommunen 193.000 kroner i skatt etter å ha jobbet svart i flere år, sier politiavdelingssjef Kristen Ribe ved økonomi- og miljøavsnittet i Kristiansand politidistrikt.

Den pågrepne kom i politiets søkelys etter at Økokrim fikk tips om at han hadde vekslet inn store beløp av eldre sedler i to banker i Kristiansandsområdet. I den ene banken vekslet han inn 200.000, i en annen vekslet han inn 50.000. Fra begge bankene mottok Økokrim såkalte hvitvaskingsmeldinger. Økokrim sendte saken over til Kristiansand politidistrikt.

Fant 350 000

Ifølge politiavdelingssjef Ribe mener politiet at mannen har unndratt om lag 570.000 kroner over flere år.

Selv regnet han ut at han skyldte 193.000 kroner.

Da politiet ransaket mannens bolig fant de ytterligere 350.000 kroner i kontanter.

Hva som skjer med pengene som Songdalen kommune mottok er usikkert, men siden giveren var skyldig skatt er det ikke unaturlig at kommunen beholder dem, mener politiet.

Den tidlige ustraffede håndverkeren er også trygdet, og politiet undersøker nå om han har misbrukt trygderettighetene sine.

(NTB)