Ga bort 193.000 - ble arrestert

Mannen som anonymt sendte Songdalen kommune 193.000 kroner i gave til eldreomsorgen, er pågrepet av politiet, mistenkt for skattesvindel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I slutten av november sendte mannen en konvolutt med gamle tusen-lapper til kommunen. På konvolutten stod det at pengene skulle gå til sosial eldreomsorg. Ordføreren og økonomisjefen i kommunen jublet, men nå er den tilsynelatende velgjøreren med stort hjerte for eldreomsorgen redusert til en skattesnyter med dårlig samvittighet.

Fikk tips

Mannen, en håndverker i 50-årene, har i politiavhør innrømmet at han sendte pengene til kommunen i et forsøk på å gjøre opp for sine synder, skriver Fædrelandsvennen.

- Mannen mente han skyldte kommunen 193.000 kroner i skatt etter å ha jobbet svart i flere år, sier politiavdelingssjef Kristen Ribe ved økonomi- og miljøavsnittet i Kristiansand politidistrikt.

Den pågrepne kom i politiets søkelys etter at Økokrim fikk tips om at han hadde vekslet inn store beløp av eldre sedler i to banker i Kristiansandsområdet. I den ene banken vekslet han inn 200.000, i en annen vekslet han inn 50.000. Fra begge bankene mottok Økokrim såkalte hvitvaskingsmeldinger. Økokrim sendte saken over til Kristiansand politidistrikt.

Fant 350 000

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer