Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

#metoo

Ga bort deler av kassa da de meldte seg ut av Frp:
- Handler om å skade partiet

De tidligere medlemmene i Råde Frp ga bort lokallagets penger til veldedige formål på samme møte som de meldte seg ut.

TIL HØYRE: Frp's kommunestyregruppe består av fire kvinner og en mann, samt tre vararepresentanter. Neste gang de møter her i kommunestyresalen er det som Høyre-medlemmer, foran fra venstre: Kjersti Bakker, Frederikke Stensrød, Merethe Ekeberg og Stine Stensrød. Bak fra venstre: Arild Norum, Odd-Roger Duun, Ivar Øvrevåge og Terje Lerstein. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TIL HØYRE: Frp's kommunestyregruppe består av fire kvinner og en mann, samt tre vararepresentanter. Neste gang de møter her i kommunestyresalen er det som Høyre-medlemmer, foran fra venstre: Kjersti Bakker, Frederikke Stensrød, Merethe Ekeberg og Stine Stensrød. Bak fra venstre: Arild Norum, Odd-Roger Duun, Ivar Øvrevåge og Terje Lerstein. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag kveld meldte samtlige av medlemmene i kommunestyregruppa til Frp i Råde seg ut av partiet til fordel for Høyre.

Årsaken til utmeldelsen er, ifølge de tidligere medlemmene, at seksuell trakassering ikke blir tatt på alvor i partiet.

Men det var ikke bare medlemmene som forsvant. Også deler av lokallagets penger er nå borte.

Ifølge referatet fra styremøtet 11. februar vedtok styret å gi pengegaver til en samlet verdi på 50 000 kroner til en rekke lag og foreninger i Råde.

«Dette gjennomføres umiddelbart», står det å lese i møtereferatet.

- Fremstår som rart

- Det fremstår som svært rart å dele ut 50.000 på samme møte som man melder seg ut. Jeg tror alle ser at dette handler om å skade partiet ved å tømme kassen, skriver Helge André Njåstad, leder av Frp’s organisasjonsutvalg i en sms til Dagbladet.

Han er skuffet over hva de tidligere Frp-medlemmene har gjort, og opplyser at kassa til lokallaget nå er tom.

Pengene ville ellers gått til drift og andre medlemsaktiviteter for de gjenværende medlemmene i lokallaget.

- Det er bare de som er i styret og kommunestyregruppa som har meldt seg ut, så det er jo fortsatt medlemmer igjen i partiet. Dette er penger som ellers ville gått til reetablering av Råde Frp, sier Njåstad.

Vil stå opp for ungdommen

Varaordfører i Råde, og tidligere Frp-medlem, Fredrikke Stensrød ønsker ikke å kommentere pengesaken.

Hun ønsker heller ikke å svare på Njåstads utsagn om at det handler om å skade partiet.

- Vi har ingen kommentarer til organiseringen av Frp. Vi har meldt oss ut, men vi ønsker ikke å skade partiet, sier hun til Dagbladet.

Tidligere i januar ble det kjent at parlamentarisk nestleder Ulf Leirstein (Frp) hadde sendt hardporno til mindreårige partifeller. E-postene skal ha blitt sendt til mindreårige gutter i FpU.

Det ble også kjent at Leirstein hadde sendt tekstmeldinger med en 30 år gammel kvinne i partiet. I disse SMS-ene ble det nevnt yngre Fpu-medlemmer som Leirstein ville ha med på gruppesex.

Frps tidligere stortingsrepresentant Jon Gåsvatn har uttalt at han har varslet Siv Jensen om Leirstein, men Siv Jensen sier at hun ikke husker å ha blitt varslet.

Mandag denne uka begrunnet Stensrød begrunnet utmeldingen med at Frp er mer opptatt av en voksen stortingsrepresentant enn av varslerne.

- Vi måtte vise ungdommene som har varslet, at vi står opp for dem. Det er derfor vi gjør dette. Men det er absolutt ikke med lett hjerte, sa hun til Dagbladet etter at utmeldingen.

Vanskelig å akseptere hukommelsessvikt

De utmeldte Frp-representantene har ikke hatt betenkeligheter med å gå inn i Høyre til tross for at også Høyre har måttet tåle #metoo-kritikk.

De tidligere medlemmene mener at Høyre har håndtert metoo-sakene med mer åpenhet og ydmykhet enn Frps ledelse.

- Høyres ledelse lider i hvert fall ikke av total hukommelsessvikt. Det har vært det verste å akseptere i vårt parti, sa Arild Norum, som søndag trakk seg som lokallagsleder i Råde Frp, til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!