Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ga bort forlovelsesring til tiggere: - Jeg har «driti» på draget

John Breivik (49) var uheldig og ga bort forlovelsesringen sin, da han skulle være snill å tømme lomma for mynter til tiggere på Karl Johan. 

UHELDIG: John Breivik og kona Solveig Merete Fannemel, fra Ålesund, gifta seg i høst og hadde ikke tenkt å kjøpe giftering. Men nå blir det nok slik. Foto: Privat
UHELDIG: John Breivik og kona Solveig Merete Fannemel, fra Ålesund, gifta seg i høst og hadde ikke tenkt å kjøpe giftering. Men nå blir det nok slik. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): John Breivik (49) fra Ålesund besøkte hovedstaden onsdag, og da han kom hjem torsdag kveld var han to ringer fattigere.

Det hadde seg nemlig slik at han skulle være snill å gi et ungt par som satt ute i kulda på Karl Johan, noen mynter han hadde i bukselomma.

Og med de rundt hundre kronene han la i koppen, ga han også bort forlovelsesringen sin og en Odd Fellow leir-ring.

Det var Sunnmørsposten som først omtalte saken.

Breivik tok seg en dusj da han ankom hotellet i Oslo, og la da ringene sine i bukselomma. Han tenkte det var en bedre plass å legge ringene enn på vasken.

Dagen etter kikka han etter ringene igjen og de var borte. Han tok kontakt med andre tiggere og var innom Kirkens Bymisjon, uten hell.

På flyplassen på vei hjem til Ålesund torsdag kveld, bestemte han seg for å skrive en status på Facebook-profilen sin, for å be venner og kjente om hjelp.

«Men om noen av dere som er i Oslo kommede dager, ser et ungt (norsk?) par som sitter på Karl Johan, nær stortinget, vennlig spør dem, så skal paret så klart få sin takk om ringene dukket opp igjen. Jeg savner OddFellow leir ringen min - med gravering 4-395, og min forlovelsesring, med inngravering Din Solveig, 19-10-91», står det.

- Ble ikke glad

Like før han delte innlegget på Facebook, ringte han kona for å opplyse om den uheldige hendelsen.

- Jeg sa; «jeg har én god og én dårlig nyhet til deg». Den gode var at vi måtte kjøpe nye ringer, forteller Breivik til Dagbladet fredag.

- Hun ble ikke glad akkurat, sier han.

Etter 25 års forlovelse, gifta paret fra Ålesund seg i høst. Egentlig var planen at de ikke skulle kjøpe nye ringer, men nå ser de på dette som en gyllen mulighet til og gjøre nettopp det.

- Det kan være det var ment at det skulle være sånn, sier han.

Håper fortsatt på å finne ringen

49-åringen har ikke helt gitt opp jakten på ringen, selv om han nå har reist tilbake til Ålesund. Etter at han delte innlegget på Facebook, har han fått flere telefoner og tips til hvor han kan lete.

- Det er veldig mange som har delt innlegget og gitt meg gode råd for hvor jeg kan ringe og høre om noen har levert de inn. Jeg er veldig overraska over responsen jeg har fått og er takknemlig for at så mange bryr seg, sier Breivik.

- Du blir litt ydmyk når du ser at folk bryr seg på en positiv måte, når jeg har «driti» på draget, legger han til.

På spørsmål fra Dagbladet om han er helt sikker på at ringene havna i koppen, svarer han ja.

- Det lå én ring igjen bak brillekluten i lomma, den hadde sikkert ligget bak kluten da jeg hentet myntene.

Han legger til at på Odd Fellow-ringen han også mistet, var det en emaljert C på toppen, som står for det greske caritas, som betyr barmhjertighet.

- Så barmhjertighet kan ha mange betydninger, sier Breivik og ler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media