Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ga bort gratis leppe-injeksjoner på skjønnhetsmesse i Lillestrøm

- Nei, nei, nei. Det er jo dette stempelet vi jobber så hardt med å bli kvitt!

- LANG KØ: Det var mange som ønsket å benytte seg av gratis-tilbudet om Juvederm i leppene under en skjønnhetsmesse i Lillestrøm i helga, forteller blogger Marianne Hverven. Foto: Marianne Hverven
- LANG KØ: Det var mange som ønsket å benytte seg av gratis-tilbudet om Juvederm i leppene under en skjønnhetsmesse i Lillestrøm i helga, forteller blogger Marianne Hverven. Foto: Marianne Hverven Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under skjønnhetskonferansen Health and Beauty i Lillestrøm denne helga ble messens gjester tilbudt gratis injeksjoner med Juvederm i leppene.

Juvederm er en såkalt filler, som brukes til å «fylle opp» for eksempel smale lepper, rynker og innsunkne kinn. I tillegg kan det brukes til å jevne ut huden dersom man har arr eller små fordypninger i ansiktet.

Marianne Hverven, som driver bloggen Beautyblogg, var selv gjest på varemessa, og reagerte på praksisen. Hun mener denne typen behandlinger må skje på en klinikk, og ikke som en drop in-time midt i et messeområde.

«Nei, nei, nei. Det er jo dette stempelet vi jobber så hardt med å bli kvitt!», skriver hun i et innlegg på bloggen.

Hverven, som selv driver en skjønnhetsklinikk, blogger blant annet om etiske og moralske retningslinjer knyttet til kosmetiske behandlinger.

- Unge jenter Ifølge henne var det hovedsakelig unge kvinner som benyttet seg av gratis-tilbudet.

- På lørdagen var det rundt 50 meter lang kø hele dagen, og gjennomsnittsalderen var sjokkerende. Det er vanskelig å anslå konkret hvor gamle jentene var, men jeg tipper de fleste var i alderen 16 til 21, sier Hverven til Dagbladet.

- Å tilby gratis injeksjoner på denne måten er ikke ulovlig, men den etiske moralen går jo helt over styr. Jeg opplevde dette som et desperat markedsføringstiltak i jakten på å nå kunder, der alt som har med moral, etikk og sikkerhet blir glemt, fortsetter hun.

REAGERER: Marianne Hverven, som driver en skjønnhetsklinikk og skriver Beautybloggen reagerer på at det ble tilbudt gratis-leppebehandlinger på ei messe i Lillestrøm denne helga. Foto: Privat
REAGERER: Marianne Hverven, som driver en skjønnhetsklinikk og skriver Beautybloggen reagerer på at det ble tilbudt gratis-leppebehandlinger på ei messe i Lillestrøm denne helga. Foto: Privat Vis mer

Ifølge Hverven finnes det mange dyktige behandlere og klinikker i Norge.

- I Norge har vi noen av verdens aller beste behandlere, som er opptatt av kundenes sikkerhet og at behandlingene som gjennomføres er trygge og etisk korrekte. Nettopp derfor er det ekstra kjedelig når sånt som dette skjer.

- På impuls - Det er for eksempel slik at enkelte jenter ikke skal ha fillere. Det er noe som oppdages under en samtale i forkant av en leppebehandling. Denne typen samtaler uteble under messa, hevder hun.

Hun sier hun tror at mange av dem som valgte å benytte seg av gratistilbudet på messa, trolig gjorde det på impuls, og at flere også kan ha følt på et press om å gjøre det ettersom andre i vennegjengen ville det.

- Det var flere voksne kvinner på konferansen også, men de færreste av dem tok injeksjon. Det tror jeg kommer av at de voksne har råd til å gjøre det hos en klinikk, og ikke trenger å stå i kø i fire timer for å få det gratis, sier Hverven.

Fulgte opp Etter helga har hun kontaktet både arrangørene av konferansen, samt firmaet som tilbød gratis-injeksjonen.

- At et av verdens største legemiddelselskap som Allergan lokker inn unge jenter til gratis leppebehandling på stand, oppleves svært urovekkende. Allergan skal være et seriøst legemiddelselskap, og jeg ble derfor veldig overrasket og lei meg over at det var de som stod for dette stuntet, sier hun.

- Da jeg kontaktet dem og spurte hvorfor de gjorde dette, la de seg helt flate, og sa at dette var noe de aldri skulle gjøre igjen, fortsetter hun.

Messearrangøren svarte annerledes, ifølge Hverven.

- De hadde sagt ifra på forhånd at det ikke var ønskelig at det ble utført injeksjoner på selve messa, men dette viste seg å ikke bli gjennomført i praksis, hevder hun.

- Utstillerne har ansvaret Glenn Løvberg er daglig leder for Instar Nordic Group, som arrangerer blant annet Health and Beauty-messen. Løvberg sier til Dagbladet at de på forhånd hadde oppfordret alle utstillere om å ikke foreta injeksjoner på selve konferansen.

- Vår oppfordring var at de som driver med denne typen behandlinger kunne foreta konsultasjoner på konferansen, og heller foreta de fysiske behandlingene på en klinikk i etterkant, sier han.

Han tilføyer at det er viktig for ham å understreke at de ikke driver noen sensur, og at ingen av dem som ikke fulgte rådet vil få noen reaksjon i etterkant.

- Vi tar ingen politisk side i debatten rundt dette, men oppfordrer til at debatten tas på et høyere nivå, fortsetter han, og sier at deres arrangement godt kan benyttes som et forum for nettopp en slik debatt.

- Har dere noe ansvar når noen velger å ikke følge retningslinjene?

- Som arrangør har vi ikke det. Vi følger de gjeldende lover og regler i Norge, og vil ikke kunne være et kontrollorgan som går rundt på messer og sjekker alder og liknende. Dette ansvaret er det utstillerne selv som har, sier Løvberg.

- Vil ikke gjentas Juvederm produseres av legemiddelfirmaet Allergan. Selskapets sjef i Norge, Fredrik Juserius, sier til Dagbladet at Allergans program på Health & Beauty-konferansen var i tråd med regelverket og det arrangøren hadde godkjent.

- Dette har vi også fått bekreftet på e-post i etterkant av helga, sier Juserius.

Ifølge ham utførte leger og sykepleiere en konsultasjon av alle personene som ønsket å få utført gratis-injeksjonen, og han sier at langt fra alle fikk behandlingen godkjent.

- Alle behandlingene ble dokumentert, og kundene vil bli fulgt opp av klinikken i tråd med normal praksis. De som fikk behandlingen var alle over 18 år gamle, presiserer han.

- Til tross for dette, er ikke denne typen aktivitet noe som lever opp til Allergans egne interne standarder, og er noe vi ikke kommer til å gjenta, sier Juserius.

Han sier at det var menneskelige feil som gjorde at prosessen ble godkjent på konferansen i helga, og at det er bakgrunnen for hvorfor den også ble gjennomført.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media